Građani prijete da će silom zauzeti dom

Autor

Revolt građana prigradskog MO-a Punikve koji je najprije bio izazvan najavom o otvaranju šivaonice na katu njihova društ

p_849529zag_ponik.jpg
Revolt građana prigradskog MO-a Punikve koji je najprije bio izazvan najavom o otvaranju šivaonice na katu njihova društvenog doma, a potom potenciran javnim prozivkama članova aktualnog Vijeća MO-a za nezakonitu privatizaciju dijela objekta i za financijske malverzacije s novcem građana, nakon više prosvjednih skupova poprimaju obilježje afere.

Svjedoči o tomu i podatak da je Stjepan Harjač, član Odbora za provođenje incijative građana koji od Grada Ivanca učestalo zahtijeva raspuštanje Vijeća MO-a i raspisivanje novih izbora, u utorak u Državnom odvjetništvu u Ivancu podigao kaznenu prijavu protiv vodstva MO-a.

- Kada smo doznali da dio doma kojeg smo sami gradili (svatko je darovao 60 radnih sati i devet posto samodoprinosa kroz tri godine) više nije vlasništvo nas građana, nego nekih pojedinaca, angažirali smo odvjetnika koji je na Općinskom sudu provjerio pravo vlasništva na dijelu nekretnine. Na osnovi dokumenata koje posjedujemo s pravom sumnjamo u nezakonito otuđenje dijela objekta. Kao predstavnik građana tražim od odvjetništva da provede sve postupke radi utvrđivanja kaznenih djela - rekao je Harjač.

U Punikvama, kaže, vrije.

- Iz dokumenata vidljivo je kako je predsjednik Mjesne zajednice Punikvi (ista osoba danas je i predsjednik MO-a) još 1986. besplatno prenio prizemlje doma u korist tadašnjeg trgovačkog poduzeća IMA Ivanec. Tko ga je ovlastio da jednim potpisom daruje tuđu imovinu? Dio doma potom je došao u vlasništvo našeg sugrađanina.

Darovao ga je sinu, a taj ga je već prodao trećoj osobi. Zbog svega toga mještani žele uzeti pravdu u svoje ruke. Već su više puta htjeli silom otvoriti dom, ali smo ih spriječili. Objekt je sada zatvoren, a mi ga trebamo za naše obiteljske proslave - tvrdi Harjač.

Mještani pitaju i gdje je završio njihov novac prikupljen od najma doma te žestoke kritike upućuju gradskom vodstvu koje odbija raspustiti Vijeće MO-a i unatoč tome što su peticiju za to potpisala 172 birača.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije