Građanima Zlatara gradski vijećnici za blagdane "poklonili" prijevremene izbore

Autor Zagorje.com

Grad Zlatar morat će na prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, nakon što na sjednici Gradskog vijeća nije usvojen proračun za 2015. godinu

rihtariri hdz-čubak lijevo HSS.jpg

Grad Zlatar morat će na prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, nakon što na sjednici Gradskog vijeća nije usvojen proračun za 2015. godinu. Nestabilna vladajuća koalicija koju su činili SDP-HSU-ZDS, te koalicija A-HSS-HNS, ostala je na 7 vijećnika, te joj je nedostajala jedna ruka za izglasavanje proračuna.  

Od nazočnih 14 vijećnika, sedmero vijećnika vladajuće koalicije glasalo je za prijedlog, a suzdržana su, bez amandmana na prijedlog proračuna, bila petorica vijećnika HDZ-a i dvojica nezavisnih, Jurica Bizjak i Josip Pozaić. Isti omjer glasanja bio je i kod svih ostalih predloženih točaka dnevnog reda, pa su tako isti vijećnici ostali suzdržani i kod odabira izvođača radova za izgradnju ograde na groblju u Zlataru.

Nije prošlo niti donošenje plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2014. do 2020. te prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna.

NAjčitanije