Gradonačelnik Zoran Gregurović i ravnateljica Grozdana Pavlović obišli radove na Festivalskoj dvorani Krapina vrijedne oko 274 tisuće eura

Autor Zagorje.com
Radovi POU 1.jpg

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović obišli su u četvrtak radove na Festivalskoj dvorani Krapina. 

Kako je tom prilikom rekla ravnateljica Pavlović, u tijeku je prva faza projekta te se trenutno izvode pripremni radovi za postavljanje nove scenske mehanizacije.

– Tim radovima se pristupilo jer želimo omogućiti novu scensku tehnologiju za poboljšavanje tehničkih mogućnosti izvođenja kazališnih predstava i koncerata – kazala je ravnateljica Pavlović.

Dodala je da ukupna vrijednost projekta ove godine po provedenim javnim nabavama iznosi 273.700 eura, a od tog iznosa Ministarstvo kulture i medija RH odobrilo je sufinanciranje od 150 tisuća eura, dok će ostatak od preko 100 tisuća biti financiran iz proračuna Grada Krapine i vlastitim sredstvima. 

– S obzirom na to da sljedeće godine obilježavamo 60. obljetnicu Kajkavskog festivala, odnosno Festivala kajkavskih popevki, i 18. obljetnicu Glumačkog festivala u Krapini, ovom scenskom mehanizacijom doprinijet ćemo još kvalitetnijoj produkciji samih festivala – poručila je ravnateljica POU-a Krapina Grozdana Pavlović, dodavši da se zbog opsega i zahtjevnosti posla završetak radova očekuje početkom iduće godine.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo radovima koji su u tijeku.

– Drago mi je što ćemo uskoro dobiti novu, moderniju dvoranu sa scenskom opremom koja će omogućiti još bolje i kvalitetnije mogućnosti za sve glazbeno-scenske izvedbe, ali i druge programe u kojima ćemo uživati. Zahvaljujem Ministarstvu što je prepoznalo vrijednost projekta i uključilo se u njegovo sufinanciranje – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Domagoj Orehovec iz tvrtke za projektiranje i nadzor radova rekao je nešto više o samim radovima, kazavši kako je bilo potrebno postaviti dodanu konstrukciju da bi se mogla montirati nova scenska oprema.

– Postojeća konstrukcija ne zadovoljava nosivost za takvu novu opremu, stoga unutar postojećih gabarita postavljamo novu čeličnu konstrukciju koja će biti predviđena za svu sadašnju i buduću opremu. U sklopu toga napravljena je rekonstrukcija poda same pozornice kako bi se moglo pristupiti mehanizacijom za rad sadašnjeg ojačanja stropa i za nekakva buduća zbivanja. Time ćemo ujedno napraviti pripremu za neke buduće dogradnje same pozornice i dvorane – pojasnio je Orehovec.

NAjčitanije