Grizao i tukao policajce

Autor

Zabočki policajci u ponedjeljak su navečer imali pune ruka posla, a dobili su i batine.

Naime, priča je krenula u je

izgrednik.jpg

Zabočki policajci u ponedjeljak su navečer imali pune ruka posla, a dobili su i batine.

Naime, priča je krenula u jednome kafiću u mjestu Dubrovčan pored Velikog Trgovišća. Tamo je 52 – godišnji zoran D. (52) bez ikakvog povoda fizički napao godinu mlađeg muškarca. Pozvana je i policija koja je htjela privesti pomahnitalog Zorana. Tad je izgrednik glavom udario policajca i rasjekao mu čelo, zbog čega je policajac završio u Općoj bolnici u Zaboku.

Na sreću, samo je lakše ozlijeđen. no, tu nije bio kraj nekontroliranom ponašanju uhićenog muškarca. U policijskoj se ćeliji najprije ponašao skroz rastrojeno, a potom je iznenada skinuo hlače i htio se o njih objesiti. U tome su ga na vrijeme spriječili policajci, koji su odmah pozvali liječnika zbog suicidnih namjera Zorana D.

Nasilnik je onda ponovno krenuo u napad, a tada su mu meta bila čak dva policajca, kojima je nanio lakše ozljede. Kako se doznaje, jednog je policajca grubo odgurnuo u zid i gurao mu prste u oči, dok je drugoga ugrizao za šaku. Napadača su policajci savladali uz primjenu sile, i onda ga zajedno s liječnikom otpratili u Psihijatrijsku bolnicu u Zagrebu gdje je i zadržan na liječenju..

Zanimljivo je da se u cijelome slučaju ne spominje je li podivljali muškarac bio podvrgnut alkotestu. Iz policijskog izvješća , pak, ispada da je bio trijezan, što možebitno ukazuje da se radi o bolesnome čovjeku otprije ili osobi koja je «prolupala» kritične zgode.

Kad izađe s psihijatrije, Zorana D. čeka kaznena prijava za sprečavanja službene osobe (policajaca) u obavljanju službene dužnosti i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zaboku zbog remećenja javnog reda i mira.

Zoran Gregurek

NAjčitanije