Gužve na graničnim prijelazima: Na Maclju se čeka sat i pol, a na Bregani čak 6 sati

Autor zagorje.com

Krenula su blagdanska putovanja

-

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima. Gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim su graničnim prijelazima čekanja višesatna (Bregana i Macelj).

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
A3 Bregana-Lipovac:
kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo duga je oko 6 km, a osobnih vozila oko 1 km.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.godine.
Putnici koji dolaze iz "zelenih područja EU" ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

NAjčitanije