Hajdaš Dončić: 'Nedopustivo je zatvoriti ceste na ovakav način'

Nedopustivo je da su zatvorili neke ceste, a da pri tome nisu osigurali kvalitetna rješenja u paralelnim zaobilaznim pravcima ili pričekali da se pojedine dionice dovrše i otvore, kaže Hajdaš Dončić.

cesta

Radovi zbog koje je zatvorena dionica ceste Lug Zabočki – Bedekovčina, a koji, kako neslužbeno doznajemo od radnika s gradilišta, neće biti dovršeni prije kraja ove godine, stvorili su pravi mali prometni kaos u tom dijelu Zagorja.

Nakon pisma koje su Hrvatskim cestama uputili obrtnici i poslovni objekti koji posluju uz spomenutu cestu,  Hrvatske ceste priopćile su kako će u dogovoru s policijom dopuniti potrebne suglasnosti, kako bi se tom dionicom za vrijeme trajanja rekonstrukcije ipak omogućio  promet barem korisnicima poslovnih subjekata i njihovim zaposlenicima.

Svoje nezadovoljstvo čitavom situacijom izrazio je jučer na svojoj službenoj facebook stranici i bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, nositelj kandidacijske liste Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore.

-Zadovoljan sam nastavkom projekata cestogradnje u Krapinsko – zagorskoj županiji koje sam započeo kao ministar u Vladi Zorana Milanovića. Nikako nisam sretan s nekoordiniranim upravljanjem projektima od strane Hrvatskih cesta. Nedopustivo je da su zatvorili neke ceste, a da pri tome nisu osigurali kvalitetna rješenja u paralelnim zaobilaznim pravcima ili pričekali da se pojedine dionice dovrše i otvore.

Nažalost, to je samo još jedan dokaz narušenih osnovnih postulata upravljanja državnim tvrtkama zahvaljujući tome što nismo imali Vladu, kao što je nemamo ni sada. Drago mi je da nisu zaustavljeni naši projekti i to što ćemo ih nastaviti raditi, a nastavit ćemo ih raditi puno bolje i koordiniranije nego do sada. Za vrijeme trajanja radova nužno je građanima omogućiti povezivost i kretanje sa minimalnim ometanjima – napisao je Hajdaš Dončić.

NAjčitanije