Haški sud donirao kombi vatrogascima

Saznavši da Haški sud donira razne organizacije, na njihovu adresu obratili su se i članovi DVD-a Stubička Slatina. Bili

p_658856pozar123.jpg
Saznavši da Haški sud donira razne organizacije, na njihovu adresu obratili su se i članovi DVD-a Stubička Slatina. Bili su uporni, nekoliko puta ponavljali zahtjev i želja im se ispunila.



Molba je prihvaćena u rujnu, a slatinski vatrogasci bogatiji su za donaciju vrijednu 10.000 eura u kojoj su kombi i vatrogasna oprema.

Vatrogasce je posebice razveselio kombi, VW Transporter, budući su slabi s prijevozom ljudstva, a i mladež će moći lakše na natjecanja. Među vatrogasnom opremom nalazi se 19 motorola, četiri zaštitne maske, šest boca s kisikom, kompjutor s monitorom i printerom, megafon, odijelo s rukavicama i četiri kacige.

- Ovime zaokružujemo 60. obljetnicu rada društva. Nadanja koja smo imali ispunila su se. Što se kombija tiče, riječ je o civilnom vozilu, koje će se prilagoditi vatrogasnim potrebama - rekao nam je zapovjednik Marijan Oremuš.

Budući da donacije nisu oslobođene administrativnih troškova, tu je DVD-u uskočio Grad koji će pokriti troškove PDV-a, trošarine i homologacije.

- Drago nam je što možemo pomoći skromnim djelom, da se pomogne kvaliteti, spremnosti i podizanju preventive. Nadamo se da će ova donacija biti na korist svim stanovnicima - rekao je Branko Vuković, službenik općih poslova UN ICTY-a, koji je opremu dopremio u Slatinu te zadovoljnim domaćinima predao ključeve kombija.

- Mi kao DVD zahvaljujemo UN-u na donaciji koja za nas puno znači. Naše dosadašnje vozilo staro je 35 godina. Ovo nam je najljepši mogući poklon za 60. godišnjicu postojanja. Hvala gospodinu Branku na trudu i njegovim nadređenima. Bez njegove pomoći ne bi sve uspjeli realizirati i dovesti do kraja - rekao je predsjednik društva Oremuš.

NAjčitanije