Hoće li biti božićnica u zagorskim poduzećima

Autor

Bliže se blagdani, mnogima najljepši u godini, vrijeme je darivanja i čestitanja. U gospodarstvu naše županije zbrajaju

p_531890novac_kune.jpg
Bliže se blagdani, mnogima najljepši u godini, vrijeme je darivanja i čestitanja. U gospodarstvu naše županije zbrajaju se rezultati, netko se može pohvaliti dobrim uspjehom, a neki baš i ne.

Oni koji rade ovih se dana nadaju da će dobiti božićnicu od poslodavca. Istražili smo u poduzećima hoće li direktori božićnicama razveseliti djelatnike i malo im uljepšati božićne blagdane.

Kao i uvijek prednjače u tvornici stakla Vetropack Straža čiji će zaposlenici dobiti 3600 kuna bruto i bon u vrijednosti od 600 kuna za djecu. Vetropack Straža to može priuštiti svojim zaposlenicima, a to je riješeno kolektivnim ugovorom.

Bez božićnice ostat će zaposlenici Elcona iz Zlatar Bistrice. Prema riječima direktora Mladena Benčića i uz najbolju volju novca za božićnice radnicima nema. Već dugo teško poslujemo, a sada nam je i banka blokirala račun po kreditu. Žao nam je, božićnice neće biti, nadamo se boljim danima rekao je direktor Benčić.

Unatoč dobrim poslovima i stopostotnom izvozu muška konfekcija Kotka Krapina svojim je radnicima, većinom ženskoj radnoj snazi uručila samo bonove u vrijednosti 400 kuna, a za dječje darove novca nije bilo. Poduzeće Kostel Promet Pregrada, koje je ove godine dobilo zlatnu kunu, priznanje za uspješan rad počastit će svoje djelatnike sa po 1500 kuna, a roditelji su dodatno za svoju djecu dobili po 350 kuna.

Komunalno poduzeće Krakom Krapina i Pekara Pekom za sve zaposlenike ovih su blagdana izdvojili po 1000 kuna. U zabočkom M-profilu odlučili su nadariti zaposlenike ovisno o godinama staža pa su božićnice od 1000 do 2000 kuna.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije