Hrvati se ujedinili i pomažu starijima oko odlaska po namirnice i lijekove

Autor zagorje.com

Mnogi su ponudili svoju pomoć

foto: Instagram Slavko Sobin

Situacija s koronavirusom rezultirala je da su se mnogi Hrvati ujednili u cilju da pomognu starijima oko odlaska po namirnice i lijekove jer su upravo stariji i bolesni najrizičnija skupina zbog koronavirusa.

Na društvenim mrežama organiziraju se akcije, a uključili su se i brojni slavni. Splitski glumac Slavko Sobin stavio je objavu na Instagram da se slobodno jave stariji ako trebaju bilo kakvu pomoć te pozvao sve ljude dobra srca da se ugledaju na njegov primjer.

View this post on Instagram

Kad smo bili dica i igrali se ispred zgrade, bilo je najnormalnije da nam netko od starijih susida s prozora vikne da mu odemo po jaja i mliko. Otišli bi u dućan, odnili im gore, pitali Jel mogu dobit čašu vode i sišli se nazad igrat. Nit sam ja nešto pretjerano plemenit, nit je ovo moja ideja (hvala @modakomoda na postu iz susjedstva u San Franciscu) i dio mene čak misli da je seljački što ovo stavljam na instagram umjesto da to radim privatno i skromno, ali ako mogu bit primjer bar pet, šest mlađih ljudi, isključivo na temelju vlastitog odgoja, evo - ponudi pomoć. Tebi ništa, susidu sve.

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

NAjčitanije