Hrvatski navijači prošli granične prijelaze bez incidenata

Autor

Rijeke automobila i autobusa prepune navijača u kockastim dresovima, slile su se prema hrvatsko-slovenskoj granici na Ma

p_473687macelj2.jpg
Rijeke automobila i autobusa prepune navijača u kockastim dresovima, slile su se prema hrvatsko-slovenskoj granici na Maclju i dalje prema Austriji kako bi pružili podršku hrvatskim nogometašima na njihovoj prvoj utakmici protiv Austrijanaca.

Oboružane dobrim raspoloženjem, navijače nije smela ni pojačana kontrola na hrvatskom, ali i slovenskom graničnom prijelazu, koja je tijekom nedjeljnog prijepodneva, od 7,20 do 10,15 sati, unatoč otvorene tri trake za prolazak osobnih automobila i jedne trake za autobuse, prouzročila čekanje od oko trideset minuta prilikom prelaska granice.

- Na hrvatskoj, ali i slovenskoj strani, pojačan je broj graničnih ali i interventnih policajaca, no moramo naglasiti kako nikakvih incidenata nije bilo. Navijači su izuzetno korektni, nikoga nismo zatekli u alkoholiziranom stanju i nitko sa sobom nije nosio pirotehnička sredstva. Niti jednog navijača nismo vratili, a intervenirali, koliko znamo, nisu niti slovenski, ni austrijski policajci, doznali smo od graničnih policajaca PU krapinsko-zagorske.

Inače tijekom subotnjeg poslijepodneva i noći granicu su prešla 22 autobusa i preko 3.600 osobnih vozila prepunih navijača iz cijele Hrvatske. Prometno je bilo i tijekom nedjeljnog prijepodneva kada se prema Austriji uputilo dvadesetak autobusa, preko tisuću osobnih i stotinjak kombi vozila. I dok su navijači u autobusima putovali u Austriji s kartama za utakmicu u džepovima, veliki dio onih u osobnim automobilima nije ih imao, a utakmicu su odlučili pratiti na nekom od bečkih trgova na velikom ekranu.

- Nemamo karte, osim mađarica , no utakmicu ćemo pratiti preko velikog ekrana. Oboružani smo rekvizitima, prije svega sendvičima i pivom kako bi imali snage za navijanje. Ne sumnjamo u pobjedu naših dečki - s puno optimizma ispričalo nam je društvo iz zagrebačke Kustošije.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije