HSS: "Gradnja tunela donosi željeni razvitak"

Autor

Konačno netko Zagorcima nešto korisno nudi i mi sad o tome dvojimo - rekao je na godišnjoj programskoj skupštini donjost

p_541382bandic_tunel.jpg
Konačno netko Zagorcima nešto korisno nudi i mi sad o tome dvojimo - rekao je na godišnjoj programskoj skupštini donjostubičkoga HSS-a Branko Kebet. Istaknuo je nezadovoljstvo što u javnosti istupaju samo oni koji su protiv tunela te se tako stvara iskrivljena slika prema kojoj se Zagorci protive gradnji tunela.

- Sve se više ljudi zapošljava u Zagrebu jer nemaju gdje raditi u Zagorju te su zbog otežana putovanja prisiljeni iseliti se u Zagreb pa će Zagorje tako polako ostati bez stanovnika. HSS će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zatražiti da i ovo tijelo raspravi o gradnji tunela te predložiti izglasavanje podrške gradnji tunela - rekao je Branko Kebet.

S osobitim zanimanjem očekivala se rasprava o gradnji tunela na skupštini HSS-a Stubičkih Toplica, općine čija su sva tijela donijela odluke kojima se protive gradnji tunela. S obrazloženjem kako se treba prije svega upoznati sa svim detaljima o studiji izvodljivosti gradnje te trasa prilaznih cesta, toplički haesesovci nisu donijeli konkretni zaključak.

No, jednako donjostubičkim kolegama, ni gornjostubički haesesovci nemaju dilema kada je u pitanju gradnja tunela. Prema riječima čelnika gornjostubičkoga HSS-a i općinskog načelnika Željka Lisaka, gradnja tunela nedvojbeno donosi razvitak cijeloga kraja.

- Nije to nikakva izmišljotina Milana Bandića, nego višedesetljetna težnja Zagorja i Zagreba. Istina je da treba vidjeti koja je najpovoljnija trasa gradnja prilaznih cesta, možda nije najsretnije rješenje da one prolaze središtem Stubičkih Toplica, i možda ni mi ne bismo bili zadovoljni takvim rješenjem kada bi prolazila našim mjestom na taj način. No, to je još stvar rasprave i pronalaženja najboljeg rješenja, ali svakako treba podržati gradnju tunela - kazao je Željko Lisak.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije