HUBICKI: 'Liječnici su, zajedno sa medicinskim sestrama, podnijeli najveći teret u borbi protiv neprijatelja koji je obilježio živote svih nas'

Autor zagorje.com
Dan liječnika

Danas se obilježava Hrvatski dan liječnika, predsjednica Županijske skupštine Vlaste Hubicki tom prigodom uputila je prigodnu poruku. Prenosimo ju u cijelosti.

Hrvatski dan liječnika ove godine obilježavamo gotovo na godišnjicu pojave prve osobe zaražene koronavirusom u našoj zemlji. Upravo su liječnici, zajedno sa medicinskim sestrama, podnijeli najveći teret u borbi protiv ovog neprijatelja koji je u proteklom razdoblju obilježio živote svih nas, kako u Krapinsko-zagorskoj županiji, tako i u cijelom svijetu. Svakog dana od izbijanja epidemije svojom su požrtvovnošću, nesebičnošću i ustrajnošću iznova pokazivali kako biti liječnik nije obično zanimanje, već životni poziv posvećen brizi za zdravlje svih ljudi.
Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana i specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama i Krapinskim Toplicama zdravstvene su ustanove Krapinsko-zagorske županije u kojima radi više od 300 liječnika. Svi su oni u teškim uvjetima pandemije još jednom pokazali da smo ih oduvijek s punim pravom smatrali ponosom čitavog našeg najljepšeg „frtalja“ svijeta. Svu svoju energiju nesebično su usmjeravali u zaštitu svojih pacijenata, zbog čega su dakako trpjele njihove obitelji. Hvala im i na toj žrtvi u službi humanosti.

Ova dugotrajna izvanredna situacija još je jednom pokazala važnost postojanja dobro organizirane i svima dostupne kvalitetne zdravstvene skrbi. Ulaganja u zdravstvo moraju biti kontinuirana i pravilno raspoređena – u opremu, u zgrade te nadasve u ljude. U teškim trenutcima oboljenja naših bližnjih ili nas samih, sva naša nada obično ostane na samo jednom čovjeku, na našem liječniku.

Svim liječnicama i liječnicima u Krapinsko-zagorskoj županiji te našim Zagorkama i Zagorcima koji rade izvan naše županije čestitam Hrvatski dan liječnika te im zahvaljujem na svemu što iz dana u dan čine za sve nas, riječi su predsjednice Županijske skupštine Vlasta Hubicki, dr.vet.med.


NAjčitanije