Hum na Sutli postaje sve ljepši i ljepši

Autor

U kinodvorani u Humu na Sutli održana je završna svečanost ekološke akcije Cvjetni Hum 2007. Akcijom, koju su organizira

p_122647zag_hum.jpg
U kinodvorani u Humu na Sutli održana je završna svečanost ekološke akcije Cvjetni Hum 2007. Akcijom, koju su organizirale Turistička zajednica i općina Hum na Sutli, predstavljen je na Humu i dio nacionalnoga projekta Volim Hrvatsku, što ga provodi Hrvatska turistička zajednica pod geslom Više cvijeća, manje smeća.

Komisija u sastavu Kristina Rebić, Ružica Miklaužić, Anica Kovačić, Paulina Bogović i Ana Vukas obišla je od srpnja do rujna gotovo 200 kućanstava u općini. Nakon multimedijalne projekcije sa 600 fotografija proglašeni su ovogodišnji pobjednici u čak 12 kategorija i četiri specijalne kategorije, kojima je općinski načelnik Božidar Brezinščak Bagola uručio priznanja.

U kategoriji balkoni, terase najboljima proglašeni su Vilim i Jožica Brezinščak iz Vrbišnice, a prvo mjesto u kategoriji okoliš, okućnica osvojili su Dragutin i Nevenka Bračun iz Poredja. U kategoriji živice i ograde prvoplasirane su Brigita Posilović i Zdenka Petek iz Malog Tabora, a Drago Završki iz Biušeka pobjednik je u kategoriji detalj. Ljiljana Blažun iz Lastina na prvome je mjestu u kategoriji poslovni objekti, a Paulina Podhraški iz Gornjeg Breznog pobjednica je u kategoriji sakralni objekti. Najljepši tradicijski vrt imaju Marija i Josip Očko iz Broda, a Štefica Plavčak iz Druškovca ima najljepši voćnjak.

U kategoriji ekoetno prvoplasirani je Dušan Brezinščak iz Lastina, a Julijana Drašković iz Druškovca ima najljepši kutak za odmor. U kategoriji pod brajdom prvo mjesto dobio je župni dvor Taborsko, a Športsko kulturno društvo Lava iz Orešja ima najljepši dječji kutak.

Pobjednici u specijalnim kategorijama su Marija Jezovšek iz Breznoga (kategorija: autohtoni detalj), Milena Lovrenčič iz Prišlina (marljiv kao crv), Dragica Grobotek iz Klenovca (zimzelen) i Vetropack Straža iz Broda (listopadno). U kratkom kulturnoumjetničkom programu nastupila je Ines Miklaužić.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije