I DALJE PODJELE: Zagorci nesložni i oko sutrašnjeg Tuđmanovog rođendana

Autor zagorje.com

Povodom sutrašnje obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i svake godine, položit će se vijenci i ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću, a „lijevi“ i „desni“ zagorski političari to će ponovo učiniti odvojeno.

polaganje vijenca tuđman

Sutra, 14. svibnja, obilježava se 94. obljetnica rođenja prvog predsjednika dr.Franje Tuđmana, a tim povodom, između ostalog, polagat će se i vijenci ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću. Kako se na isti datum obilježava i Dan Općine Veliko Trgovišće, kako je najavljeno, predstavnici Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom (SDP) i predstavnici Općine na čelu s načelnikom Robertom Grebličkim (Laburisti), vijence kod Tuđmanove rodne kuće položit će sutra u 10:15h.

Nakon što se županijska i općinska delegacija povuče, svega petnaest minuta kasnije, u 10:30h, ispred rodne kuće utemeljitelja svoje stranke vijenac će položiti HDZ Krapinsko – zagorske županije na čelu s predsjednikom Žarkom Tušekom i članovima Predsjedništva HDZ-a.

Iako su na isti način, odvojeno, vijence polagali i uz prošlu obljetnicu Tuđmanove smrti, upravo su tada okupljenim novinarima najavili da će za ovu obljetnicu rođenja, poštujući Tuđmanov postulat o „pomirbi i zajedništvu svih Hrvata“ vijence polagati zajednički, no, sudeći prema ovim najavama, to, izgleda, sutra ipak neće biti tako. 

NAjčitanije