I dalje sunčano do +17, ružnije samo u nedjelju

Autor Zagorje.com

Niz pretežno sunčanih dana nastavit će se sve do sljedeće srijede uz izuzetak nedjelje...

ljeto vremenska prognoza.jpg

Niz pretežno sunčanih dana nastavit će se sve do sljedeće srijede uz izuzetak nedjelje tijekom koje će u unutrašnjosti biti promjenjivo, a na Jadranu pretežno oblačno s mjestimičnom kišom. Od nedjelje će malo zahladiti, no najviše dnevne temperature i dalje će biti ugodne od 10°C u unutrašnjosti do 17°C na Jadranu

Danas će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vedro. Ujutro će u unutrašnjosti mjestimice biti male do umjerene naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 10 do 13, a na Jadranu od 13 do 16°C.

U subotu će i dalje biti pretežno sunčano. Tijekom poslijepodneva na Jadranu i u područjima uz njega povremeno će biti umjerene, a navečer i pojačane naoblake. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, prema kraju dana i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 11 do 16°C.

U nedjelju prijepodne u unutrašnjosti će biti promjenjivo, a na Jadranu pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu. Kiša se uglavnom očekuje na Jadranu i njegovom zaleđu, a postoji mogućnost i za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Od sredine dana vrijeme će se postupno stabilizirati i u većini krajeva postupno razvedravati. Oblačnije će se zadržati u Dalmaciji gdje je kratkotrajna kiša moguća i poslijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U ponedjeljak će posvuda biti pretežno sunčano, povremeno uz malu naoblaku. Oblačnije će biti jedino na krajnjem jugu gdje je će biti moguća i kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 12 do 17°C.

Tijekom utorka vrijeme se neće značajnije mijenjati. Prema trenutačnim modelima nova promjena vremena očekuje nas tijekom srijede.

NAjčitanije