I mali Zagorci skijaju besplatno

Autor

U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji i njenom čelništvu u petak je boravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa su

p_694355milan_bandic.jpg

U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji i njenom čelništvu u petak je boravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Nakon zatvorenog sastanka u izjavi za medije Krapinsko-zagrska županica Vlasta Hubicki je osim prirodnih dodirnih točaka hrvatske metropole i Hrvatskog zagorja istaknula i gospodarske interese obiju strana, kao i nimalo zanemarivu činjenicu da je jedna trećina stanovništva Zagreba zagorskog porijekla. Uz to što skrbi za svoje stanovnike i ljude koji dnevno fluktuiraju iz Hrvatskog zagorja u Zagreb i obrnuto, glavni grad ima obavezu da surađuje sa svojom subregijom, izjavio je Milan Bandić, osobito na polju prostornog planiranja i razvoja gospodarskih zona.

Od konkretnih dogovora zagrebački je gradonačelnik obećao sanaciju Sljemenske ceste, uništene prometom teških kamiona kod izgradnje skijališta za Svjetski skijaški kup. Investiciju od 7,5 milijuna kuna Zagreb će financirati sa 5,5 milijuna, a cesta će u potpunosti biti sanirana do veljače 2008. godine, kada se na Sljemenu održava Svjetski skijaški kup za muške.

Lijep pokllon pred božićna blagdane donio je Milan Bandić malim Zagorcima koji će kao i osnovnoškolci Zagreba moći besplatno koristiti skijalište na Sljemenu. Sljedeći susret zagrebačkih i zagorskih dužnosnika zakazan je već za siječanj 2006. godine, kada će se razmatrati i konkretni oblici pomoći metropole na realizaciji nekih projekata koji su, kao primjerice jedan u Velikom Trgovišću, za sada tajna.

Sličnih projekata bit će i u Kumrovcu, a da se ne bi naljutili u Mariji Bistrici, Milan Bandić je do kraja ove godine najavio popločenje tisuću metara Kalvarije u nacionalnom Marijanskom svetištu.

Izvor: Radio KAJ

NAjčitanije