I NA USKRS NE MOGU BEZ PREPUCAVANJA! Plenković: ''Meni se čini da su se švedski mediji zabunili, da su oni mislili na Milanovića''

plenković.jpg

Nakon mise na Kaptolu premijer Andrej Plenković komentirao je pisanje švedskih medija i izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je upravo on jedan od kandidata za glavnog tajnika NATO-a, prenosi HRT.

- Meni se čini da su se švedski mediji zabunili, da su oni mislili na Milanovića budući da je on snažno podržavao Švedsku pri njenom ulasku u NATO. I da on inače zastupa vrlo jasne prozapadne, transatlantske stavove. Jedva ga čekaju u sjedištu Sjeveroatlantskog saveza u Bruxellesu, poručio je Andrej Plenković.

Komentirajući najavu francuskog veleposlanika Gaëla Veyssirea da bi vojni avioni Rafalei u Hrvatsku mogli stići i ranije od previđenog, u prvoj polovini 2024., premijer je rekao da je to potpuno očekivano.

- Još kada smo pregovarali, znali smo da će to biti od početka 2024., dinamika je takva da avioni neće doći svi odjednom, nego sukcesivno, tako da je za mene posve očekivano da dio njih dođe u prvoj polovici 2024., rekao je.

Dodao je da pripreme za preuzimanje francuskih zrakoplova idu dobro. "Piloti, tehničari i mehaničari se obučavaju, tako da će kada avioni dođu sve biti kako treba, za to smo se dugo i sustavno pripremali i donijeli stratešku odluku koja se čekala desetljećima, rekao je.