I vatrogasci VZG Zabok gasili na Ivanščici

I vatrogasci VZG Zabok gasili na Ivanščici

Vezeno uz požar na Ivanščici priopćenjem se oglasila i VZG Zaboka, čiji su vatrogasci također pomogli u gašenju.

''Dana 29, ožujka 2022., s područja VZG Zabok na ispomoć kolegama vatrogascima iz DVD-a Budinščina, ZJVP Zabok i okolnih vatrogasnih društava koji se već tri dana bore s vatrenom stihijom na padinama Ivančice u mjestu Pokojec krenulo je pet vatrogasaca.

Tijekom dana također u organizaciji VZG Zabok osigurana je i organizirani dovoz hrane i pića za sve vatrogasce koji su se nalazili na terenu. Na nepristupačnom terenu vatrogasci se i dalje bore s vatrom koja guta dijelove šume pred sobom. Vatrogasci iako premoreni zbog teškog terena besprijekorno odrađuju svoje zadatke. Dobrovoljnim vatrogascima smjene traju po 12 sati, neki se vraćaju kući jer drugi dan odlaze na posao, dok vatrogasci iz ZJVP odrade smjene i po 24 sata.

Apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima i tvarima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama, te da savjesnim ponašanjem takve posljedice izbjegnu''. – kaže se u priopćenju koje je potpisao Predsjednik VZG Zabok Dražen Sinković.