I zagorski očevi moći će prisustvovati porodu

Autor


Zabočko rodilište, koje je proteklog tjedna primilo donaciju zabočkog Društva Naša djeca i Društva oboljelih od multip

p_449962Fureš Rajko Fotografija (400 x 600).jpg

Zabočko rodilište, koje je proteklog tjedna primilo donaciju zabočkog Društva Naša djeca i Društva oboljelih od multiple skleroze, unatoč nedostatka prostora, jedno je od rijetkih u Hrvatskoj s titulom «Rodilište, prijatelj djece».



S preseljenjem u novu bolnicu, kako je najavljeno, zabočko rodilište zadovoljit će mnoge svjetske standarde pa tako i omogućiti da očevi po želji mogu prisustvovati samom porodu.

Društvo Naša djeca Zabok i Društvo oboljelih od multiple skleroze proteklog su tjedna rodilištu zabočke Opće bolnice donirali dvjestotinjak pelena, sanitetski materijal, kreme i ostale potrepštine za novorođenčad.

-Ovaj je tjedan posebno svečan jer je riječ o tjednu djece i tjednu promocije dojenja, u kojem vrlo aktivno sudjeluju i predstavnici zabočkog rodilišta, koje je među rijetkima u Hrvatskoj koja imaju titulu «Rodilište, prijatelj djece» jer unatoč skromnom prostoru omogućavamo majkama da cijelo vrijeme budu uz svoju djecu – rekao je u svojoj zahvali pomoćnik ravnatelja OB Zabok Rajko Fureš te dodao kako se u zabočkom rodilištu dojenje i majčino mlijeko propagira kao najbolja zaštita od mnogih bolesti i opasnosti za dijete.

Svjetski standardi

Također, Fureš je najavio da će preseljenje u novu bolnicu koja se gradi na Bračku, omogućiti zabočkom rodilištu da još bolje prati svjetske standarde. -Osim što će biti bolji uvjeti za rodilje i novorođenčad, ali i za djelatnike, u novoj bolnici otvorit će se mogućnost i da supruzi, odnosno, očevi prisustvuju porodu, kao što je to čest slučaj u svijetu –rekao nam je Fureš.

Sonja Borovčak, predsjednica zabočkog DND-a, koja je ujedno i predsjednica Upravnog vijeća OB Zabok, najavila je pokretanje akcije za opremanje pedijatrijskog odjela nove bolnice, u koju će, kaže, pokušati uključiti što više čimbenika.

Nabava uređaja za magnetsku rezonanciju

Nada Smrekar, predsjednica Društva oboljelih od multiple skleroze, predajući donaciju zabočkom rodilištu, pozvala je predstavnike bolnice da se jave ako će još što trebati, jer Društvo kojim predsjeda, kako je rekla, ima odličnu suradnju s mnogim ortopedskim kućama.

-Nadam se da ću se više zalagati za OB Zabok, posebno za rodilište i odjel neurologije. Pokrenut ćemo i akciju kako bi zabočka bolnica dobila i uređaj za magnetsku rezonanciju – najavila je Nada Smrekar.
Spomenimo na kraju da su ovu donaciju potpomogle privatne ljekarne «Vodolšak» i «Švaljek».
NAjčitanije