Iako se potres dosta osjetio i u Zagorju intervencija nije bilo, župan ponudio pomoć Sisku i Petrinji

Autor zagorje.com
PXL_281220_31286675.jpg

U Krapinsko – zagorskoj županiji nije zasada bilo nikakvih poziva na intervencije vezano za potres koji se danas ujutro osjetio i kod nas, rekao je župan Željko Kolar, koji se čuo sa službom 112 i s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Lovrenčićem. - Ovaj puta epicentar potresa bio je s druge strane Medvednice, udaljen nekih pedesetak kilometara od Zagreba, potres se je osjetio na području Krapinsko - zagorske županije. Čuo sam se i s gradonačelnicom Siska da vidim kakvo je stanje i ponudio sam pomoć, ako bude potrebno u sanaciji potresa potrebno poslat ćemo naše vatrogasce u pomoć u Sisak i Petrinju– kazao je Kolar.

Što ako se mjere za propusnice produže?
Na novinarsko pitanje o propusnicama, kako to funkcionira i što ako se ta mjera i dalje produlji župan je kazao kako su se morali reorganizirati jer je izdano preko 21 tisuća propusnica do današnjeg dana, što sama brojka sama po sebi govori koliki je angažman.

- Mi smo na sam Božić izdali preko tisuću propusnica, znači radili smo od 7 ujutro do 22 sata navečer u dvije smjene. S obzirom na to da je sad pao pritisak, momentalno na izdavanju propusnica radi dvanaestak ljudi i prije nego što sam otišao iz zgrade županije prema OB Zabok, tražio sam informaciju od nadležnih službi, imali smo u tijeku izdavanje zadnjih dvadesetak propusnica koje su došle preko mailova, s tim da u sustavu E – građanin, nemamo ni jednog zahtjeva koji nije obrađen. Bilo je vidljivo da je ovaj posao Nacionalni stožer kompletno prebacio na županije, iako smo mi trebali izdavati samo dvije vrste propusnica, jedna koja je vezana za odlazak na posao i druga koja je vezana za pretrage ili operacije u bolnicama koje su izvan naše županije. Uz obrazloženje Nacionalnog stožera da su preopterećeni se je sve prebacilo na nas, sva sreća da mi nismo preopterećeni pa smo onda mogli preuzeti taj posao na sebe. Znate da je kraj godine, da se radi završni račun, da se plaćaju zadnje situacije, priprema se javna nabava, plan nabave i sve ostalo što spada u naš svakodnevni posao, međutim ono što ja mogu sigurno reći je da ni jedan građanin ili građanka naše županije neće ostati bez propusnice.

Problem je da smo mi dobili više zahtjeva preko mailova, nego što smo dobili preko sustava E- građani i to je puno kompliciraniji način izdavanja. Imali smo nekoliko slučajeva gdje smo građanima poslali mail, međutim oni mail nisu primili. S obzirom da smo mi županije koja ima dežurni telefon, pozivam sve one koji su trebali dobiti propusnicu, a nisu je duže vrijeme dobili na mail, mogu nas bez problema nazvati da se to provjeri. Upravo smo danas ujutro imali jedan takav slučaj i s obzirom na ogromnu količinu tih propusnica, moguće je da se dogodi kakav propust, ja molim ljude za razumijevanje u tom slučaju – objasnio je župan Kolar.

NAjčitanije