Ignorantska mladež crta znakovlje koje ne razumije

Arhivska fotografija
Iako naizgled pripadnici suprostavljenih tabora, desnih i lijevih, mladići, a možda i pokoja djevo

4927bf47-d0f7-4fa9-807d-ea586fde1ecc.jpg

Arhivska fotografija

Iako naizgled pripadnici suprostavljenih tabora, desnih i lijevih, mladići, a možda i pokoja djevojka koji zadnjih mjeseci harače po objektima obrazovne, sportske ili 'kulturne' namjene, dio su jednog te istog miljea.

Pripadnici su to ignorantske mladeži, koja nema pojma ni o čemu, a čvrsta poveznica im je frustriranost i bezidejnost.

Takozvani 'lijevi' prije par mjeseci porazbijali su stupiće i reflektore ispred Tuđmanove škole u Velikom Trgovišću, a ovaj vikend takozvani 'desni' išarali su ustaškim znakovljem školu u Krapinskim Toplicama i vrata NK Toplice. Pobacali su školski inventar kroz prozore, porazbijali troja vrata NK i tegle s cvijećem, a kao točku na 'i', ostavili su svoj komentar na naš sustav u obliku ceremonijalne defekacije.

Jednako neuki su i takozvani sotonisti koji su jedno vrijeme ostavljali svoje znakove na zlatarskom groblju. Svi su oni manje –više vremenom otkriveni, jer njihovo 'herojstvo' protiv sustava bez javnosti niti nema svoj pun smisao.

Upload slika i fotografija

Kako neslužbeno doznajemo od pravosudnih tijela koji su se njima bavili, obavijesni razgovori su redovito pokazivali da njima nije važno što će ostaviti za sobom: U, petokraku ili 'number of the beast'. Važno je samo da je društveno neprihvatljivo jer oni preziru regule kao takve.

No, kako kažu stručnjaci, to je i poziv u pomoć tog istog društva koje 'kao' preziru, no zapravo su samo simptom duha vremena s kojim se ne znaju nositi ni odrasli, a kamoli adolescenti.

NAjčitanije