Imenovanje novih članova školskih odbora

Autor

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu propisano je da sve članove školskog odbora imenuje osnivač, i

ucenici.jpg

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu propisano je da sve članove školskog odbora imenuje osnivač, i to na način da škola treba osnivaču dostaviti prijedlog članova iz reda učitelja i stručnih suradnika (3 člana), i iz reda roditelja (2 člana), a dva člana osnivač imenuje samostalno.

Županica Vlasta Hubicki uputila je općinama i gradovima (u kojima djeluju osnovne škole kojima je osnivač Krapinsko-zagorska županija) dopisom molbu da daju svoje prijedloge i preporuke za članove školskog odbora koji trebaju biti imenovani od strane osnivača.

«Kao osnivaču škola, želja nam je da odnos i suradnja JLS i osnovnih škola i dalje bude korektna, pozitivna i poticajna i da općina – grad i dalje bude posredno uključena u funkcioniranje škole», stoji u dopisu.

Svoje prijedloge od tri moguća kandidata, izabrane odlukom općinskog, odnosno gradskog vijeća, JLS trebaju dostaviti što hitnije, jer je rok za konstituiranje novih školskih odbora 30. rujan, no uz suglasnost nadležnog ministarstva, može se i produžiti.

NAjčitanije