Istječe rok za predaju zahtjeva za dječji dodatak

Autor

Svi korisnici dječjeg doplatka koji žele nastavak isplate doplatka u 2007. godini, neovisno o tome jesu li dobili rješen

beba1.jpg
Svi korisnici dječjeg doplatka koji žele nastavak isplate doplatka u 2007. godini, neovisno o tome jesu li dobili rješenja o isplati za siječanj i veljaču, trebaju nove zahtjeve s potvrdama o prihodima za 2006. predati do 28. veljače.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje posebno upozorava roditelje koji su lani ostvarili pravo na doplatak da će im dječji doplatak za siječanj i veljaču biti isplaćen u novim uvećanim iznosima bez podnošenja novog zahtjeva, dok za nastavak istog prava trebaju podnijeti novi zahtjev.

Valja istaknuti da je ove godine utvrđen novi dohodovni cenzus, odnosno pravo na doplatak imaju korisnici kojima ukupni prihod kućanstva ne prelazi 1.663 kune mjesečno po članu domčinstva. Ti korisnici spadaju u treću censuznu grupu te doplatak mjesečno iznosi 199,56 kuna po djetetu. Za mjesečni prihod po članu domaćinstva od 543,14 do 1.119,53 kune iznos doplatka je 249,45 kn dok je najveći doplatak u trećoj cenzusnoj skupini s mjesečnim prihodima do 543,14 kuna po članu obitelji te iznosi 299,34 kune.

Novim zakonom o dječjem doplatku predviđen je i dodatak od 500 kuna za treće i četvrto dijete. To znači da se na ukupnu svotu doplatka određenu rješenjem korisniku dodaje 500 kuna ako koristi doplatak za troje djece, odnosno 1.000 kuna ako koristi doplatak za više od troje djece.
NAjčitanije