Ivan Hanžek: " Sa Sanaderom ni u ribičiju, ukrao bi nam gliste“


Član Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Ivan Hanžek.
- Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo je pozitivnu odluku

hanzek_novo.jpg

Član Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Ivan Hanžek.

- Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijelo je pozitivnu odluku kojom se Ivi Sanaderu aktivira zastupnički mandat u Saboru. Zastupnički mandat počinje mu u danas, 22. listopada.

Oko same odluke nije bilo nikakve rasprave, odluka je donesena jednoglasno, sukladno zakonu - izvijestio nas je odmah nakon sjednice član Mandatno-imunitetnog povjerenstva Ivan Hanžek.

Bila je to druga točka dnevnog reda, dok se na prvoj raspravljalo o aktiviranju zastupničkog mandata Mladenu Barišiću, koji mu je istovremeno stavljen u mirovanje, kako je sam zatražio. - Sukladno zakonu i praksi i ta odluka je odobrena - dodao je Hanžek.

Iako se očekivala nekakva žešća rasprava oko povratka zastupničkog mandata odbjeglom premijeru ona je izostala. Hanžek smatra kako se ta odluka mogla donijeti dan prije, u utorak kada se odlučivalo o povratku u saborske klupe bivše potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešić, no očito da su se u posljednjih 48 sati u HDZ-u vrtjele razne kombinacije, nastojeći dobiti na vremenu, te pokušavajući pronaći pravne osnove za njegov nepovratak. Ali nisu uspjeli.

– Sanader neće biti prisutan u Saboru, ovime je samo svojim povratkom u saborske klupe htio uznemirivati HDZ-ovce – misli Hanžek. Dakle, oko aktiviranja mandata Sanaderu nije bilo rasprave, osim nekih prepucavanja oko toga da je SDP tražio glasanje nepovjerenja premijerki baš u trenutku kada i bivši premijer traži aktiviranje mandata, čime se, kaže Hanžek, HDZ opterećuje.

- Mi sa Sanaderom ne bi išli niti u ribičiju, jer nismo sigurni da nam ne bi ukrao gliste, a kamoli što drugo - prokomentirao je Hanžek.

NAjčitanije