Ivan Tuđa: HDZ ucjenjuje svoje članove

Nakon što se smirila kriza vlasti u Oroslavju i situacija se vratila u normalu, dva tabora i dalje pažljivo osluškuju je

p_716492IMG_4112 (675 x 448).jpg
Nakon što se smirila kriza vlasti u Oroslavju i situacija se vratila u normalu, dva tabora i dalje pažljivo osluškuju jedan drugog. Na izjave predsjednika GO HDZ-a Milana Babića reagirao je oroslavski dogradonačelnik i predsjednik GO SDP-a Ivan Tuđa.

- Razmišljao sam da li uopće reagirati, ali neke stvari treba reći. HDZ-u uopće nije stalo do Oroslavja i Oroslavčana što se vidjelo njihovim nedolaskom na sjednicu i ignoriranjem najvažnijeg gradskog dokumenta, proračuna. Njihov jedini interes je da njihov predsjednik preuzme mjesto gradonačelnika. Pitam se kako smo to željeli inicirati sukob ako smo zvali zaštitare? Oni su valjda tu da spriječe sukob. Takve optužbe su zbilja smiješne. Što se tiče potvrde mandata Vesnice Kantoci od strane Upravnog suda, sto puta izgovorena laž može postati istina. Niti jedan sud, pa ni Upravni, nije potvrdio status vijećnika Vesnici Kantoci. Mi smo tražili zaštitu zakonitosti zbog poništenja 10. sjednice jer je nismo pozvali. Njen status vijećnika nije bio u tom trenutku upitan, već je obnašala dvije nespojive dužnosti. Mi smo se držali odluke Središnjeg državnog ureda, ali je ona 10.10. dala ostavku i vratila mandat. Tvrdnja da joj je sud vratio mandat ne stoji. Središnji državni ured potvrdio je u svom obrazloženju da je bila u sukobu interesa, što je prihvatila i Vlada – rekao je Tuđa.

Tuđa dodaje i da je Vlada postavila povjerenika koji je vlast natrag predao gradonačelniku Janku Kneziću, pa je i iz toga vidljivo da su Vlada i Središnji državni ured potvrdili legitimitet legalno izabranom gradonačelniku.

Na Babićeve tvrdnje o čovjeku u crnom kaputu ispred stana Vesnice Kantoci Tuđa se samo nasmijao, ali i potvrdio da je Vesnica Kantoci tražila zaštitu. - Kao što oni govore da imaju informaciju o čuvarima Vesnice Kantoci, tako i mi imamo informaciju da su ucijenili svog člana i tajnika GO HDZ-a Nikolu Gredičaka i to radnim mjestom te su tražili da vrati mandat ako ode na sjednicu kao što je obećao gradonačelniku Kneziću. A čovjek se samo kao ravnatelj osnovne škole želio izboriti za njene interese u proračunu – zaključio je Tuđa.

NAjčitanije