Ivana Habazin na Floridi izbjegla uragan Milton: 'Najviše mi nedostaje bakina kuhinja i naša domaća hrana'

Autor Ž. Slunjski
3. Habazin Ivana na Floridi.jpg

Sa sunčane Floride,  države na jugoistoku SAD-a , javila nam se četverostruka svjetska  boksačka prvakinja Ivana Habazin. Poznata Zlatarščanka od 2020. živi u gradu Boynton Beachu, u kojemu trenira s Gary Clarkom.

-Uragan je bio na zapadnoj obali, tako da nisam bila na izravnom udaru, ali tornada ,koja su nastala zbog uragana, harala su mjestima oko 25 kilometara dalje od mene-kaže Ivana kojoj je grad s oko 80 000 stanovnika glavna baza za pripreme.

Dio priprema odrađuje u Bogoti, osam milijunskoj kolumbijskoj metropoli koja se nalazi na 2640 metara nadmorske visine. Kada se mečevi održavaju u Hrvatskoj, završne pripreme odradi u domovini.

-Moja svakodnevica : treniram i treniram, katkad odem na plažu s obzirom na to da je ovdje uvijek toplo, ali kada je pripremni ciklus nemam ni za to vremena. Dva su treninga dnevno, katkad i tri- spominje Ivana koja si redovito kuha, ali s vremena na vrijeme voli otići u japanski buffet jer „jedeš koliko hoćeš, a imaju sushi, škampe i jela koja sama ne bih pripremila“.

Nostalgiju joj ublažava povremeni dolazak mame Đurđice Ferek, pa se njih dvije napričaju o zlatarskim zbivanjima i ljudima:

-Nije uvijek lako biti daleko od obitelji i najdražih prijatelja. Srećom postoje video pozivi, tako da kontaktiram s najmilijima. Najviše mi nedostaje bakina kuhinja i naša domaća hrana. Tako ,kad dođem, prvo ću kod nje otići i dobro se najesti.

Ivana se nada kako će doći iduće godine, s obzirom na to da joj je meč ove godine nekoliko puta otkazan. Nakon meča i pobjede doći će na zasluženi odmor. Prvo u Zlatar.

 

 

NAjčitanije