[IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE] Opet dominiraju požari

Autor zagorje.com

Evidentirano je i šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara

Požar Kladeščica 04.jpg

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske stiglo je izvješće o evidentiranim događajima tijekom jučerašnjeg dana. I dalje dominiraju požari, pa je tako evidentirano 16 požara suhe trave i niskog raslinja

POŽARI NA OTVORENOM

Jučer, 29. ožujka, 2022. godine zabilježeno je 16 požara suhe trave i niskog raslinja do kojih je došlo u Vrtnjakovcu, Turnišću, Bezavini, Jalšju, Podgrađu, Bregima Kostelskim,Selnici, Velikom Tgovišću, Mihovljanu, Batini, Repnom i dva u Gregurovcu. U požarima u Hlevnici, Podgorju Bistričkom i Brezju nastala je materijalna šteta dok u ostalim požarima nema štete, nije bilo ozlijeđenih osoba, a požare su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Jučer, 29. ožujka u Hlevnici, došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu, požar se proširio i zahvatio telekomunikacijki kabel te je došlo do taljenja kabela. Do požara je došlo na neutvrđen način i nema ozlijeđenih osoba.

Jučer, 29. ožujka, došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja u Podgorju Bistričkom, požar se proširio na šumu, nema ozlijeđenih osoba.

Jučer, 29. ožujka u Brezju u dvorištu vikend kuće došlo je do požara drvenog gospodarskog objekta na kojem je nagorjela krovna konstrukcija i pola objekta. Nema ozlijeđenih osoba.

Evidentirano je i šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

Jučer, 29. ožujka, jedna je osoba u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala šest ručnih bombi.