Izabrani novi načelnici, u Zl.Bistrici neriješeno

U 12 jedinica lokalne samouprave u našoj županiji održao se drugi krug izbora.

Tako su se izbori za župana i Županijs

izbori1.jpg

U 12 jedinica lokalne samouprave u našoj županiji održao se drugi krug izbora.


Tako su se izbori za župana i Županijsku skupštinu ponavljali na biračkom mjestu broj 6 (Prišlin) u Humu na Sutli koje ima 962 birača upisana u popis birača. Tu se dogodila promjena u omjeru snaga za Županijsku skupštinu. SDP je izgubio jednog vijećnika, a A-HSS ga je dobio. Omjer je sada 22 za SDP, 20 za HDZ i 3 za A-HSS


Drugi krug

Drugi krug izbora gledali smo u 8 općina i 1 gradu.


Donja Stubica naš je jedini grad u kojem su se birači morali dva puta ukazati na biračkim mjestima. Mjesto gradonačelnika u drugom krugu izborio je Juraj Srebačić ispred HDZ-a sa 1126 glasova, a nezavisni kandidat Zvonimir Lendrec je dobio 617.

U Bedekovčini su u drugom krugu snage odmjerili Rajko Vidiček (SDP-HNS) i Željko Odak (HDZ-HSS-ZS-HSLS). Vidiček je dobio 1646 glasova, a Odak 1496.

U Gornjoj Stubici dvoboj HSS-ovca Željka Lisaka i HNS-ovca Marijana Svibena završio je uvjerljivom pobjedom Lisaka 1313:582 glasa

Jesenje koje je u prvom krugu imalo najveći odaziv birača, u drugom još većim odazivom od čak 81,7% izabralo je Ivana Maligeca (HNS-HSS) sa 591 glasom. Ivan Malogorski (HDZ-ZS) dobio 505 glasova.

U Konjščini je Mirko Krznar (HDZ-HSS) uvjerljivo sa 1001 glasom pobijedio Maru Loborec (HSU-HNS) koja je dobila 561 glas.

U Krapinskim Toplicama također uvjerljiva pobjeda Vladimira Huzaka (SDP-ZDS) nad Damirom Plečkom (HDZ-ZS-HSS) rezultatom 1347 naprema 866 glasova.

U Petrovskom nakon prvog kruga u vodstvu je s 45,04 posto osvojenih glasova bio Željko Presečki (HNS-HSU), dok je Ivan Šanjug (HDZ-HSS-ZDS) osvojio 42,27 posto glasova. Ipak Šanjug je napravio preokret i uvjerljivo pobijedio sa 1012 glasova, dok je Presečki dobio 781.


U Velikom Trgovišću u prvom krugu Stjepan Pavliša (SDP-HSS) imao je prednost sa 35,73 posto glasova ispred Zdravka Vutmeja (HDZ-HSLS-ZS) koji je dobio 27,33 posto glasova. Između dva kruga Vutmeja su potpisanim sporazumom podržali ZDS, HSU i HSZ. To je izgleda presudilo pa je Vutmej sa 1032 glasa postao nov-stari načelnik. Pavliša je dobio povjerenje 913 birača.

Na birališta će ponovno po treći put 14.lipnja građani Zlatar Bistrice. Oni će se morati odlučiti tko će biti njihov načelnik, Žarko Miholić (SDP-HNS-HSU) ili Saša Pavlović (HSS-HDZ-ZS) jer je u drugom krugu rezultat potpuno izjednačen 521 naprema 521 glas.

NAjčitanije