Izbor najboljeg Babičinog kolača

Autor

Krapinsko-zagorska županija organizira natjecanje i manifestaciju Babičini kolači koja se po prvi put u Hrvatskoj organi

p_210787strukli1.jpg
Krapinsko-zagorska županija organizira natjecanje i manifestaciju Babičini kolači koja se po prvi put u Hrvatskoj organizira na županijskoj razini. Izbor najboljeg Babičinog kolača koji organizira Županija održat će se 17. veljače u Prišlinu, a svake iduće godine to natjecanje se planira održati u drugom mjestu, tj. u mjestu iz kojeg će biti baka koja osvoji nagradu.

Ova manifestacija ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih recepata naših baka, te se nadamo se da će prerasti u tradiciju, pa i van granica Krapinsko-zagorske županije. To je samo nastavak aktivnosti Županije u poticaju i održanju tradicionalnih vrijednosti, te skretanje pozornosti na važnost žena, a naročito baka u životu zagorskih obitelji..

Na taj način želimo doprinijeti promicanju vrijednosti naših žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture naše županije, ali i gradova i općina iz kojih će bake doći. Nadamo se dobrom odazivu naših baka koje će nam pokazati svoje sposobnosti u pravljenju kolača, a većini nas od sjećanja na djetinjstvo gotovo uvijek se veže asocijacija na fine bakine slastice.

Za najbolje plasirane pripremili smo i vrijedne nagrade, a prijaviti se mogu sve bake s područja Krapinsko-zagorske županije u Ured županice Krapinsko-zagorske županije.
NAjčitanije