Izbor za Najklincezu i Najklinca

Autor

U organizaciji Radio Stubice i ove će godine, 14 svibnja u oroslavskom Domu kulture s početkom u 17 sati biti održan šes

p_205931klinac_klinceza.jpg
U organizaciji Radio Stubice i ove će godine, 14 svibnja u oroslavskom Domu kulture s početkom u 17 sati biti održan šesti po redu izbor Najklinceze Hrvatske i četvrti po redu izbor Najklinca Hrvatske za Krapinsko-zagorsku županiju. Roditelji klince i klinceze mogu prijaviti do 29. travnja u Radio Stubicu na telefon 288-005, a pravo natjecanja imaju dječaci i djevojčice od 5 do 9 godina starosti koji će se natjecati u plesu, sviranju, glumi, recitiranju, pjevanju i drugim umjetničkim izrazima.


Pobjednici će predstavljati našu županiju na završnoj priredbi Najklinaca Hrvatske za 2006. godinu u Baškoj na otoku Krku u lipnju ove godine. Kasting za male Zagorce održat će se 6. svibnja u 17 sati u Donjoj Stubici, u Plavoj dvorani iznad Zagrebačke banke u Topličkoj 10/2, a maksimalan broj klinaca ograničen je na broj 15.

Edukativan projekt

-Projekt biranja najdjevojčice i najdječaka Hrvatske na području sjeverozapadne Hrvatske održava se već 13 godina, a od prije 4 godine i u cijeloj Hrvatskoj. Projekt je jedinstven, edukativan i zasnovan na principima koji su osnova odgoja i obrazovanja vannastavnih aktivnosti djece. Ovo natjecanje promiče odgoj za ravnopravnost spolova i na taj je način u skladu s Nacionalnom politikom za promicanje ravnopravnosti spolova u RH. U okviru projekta ugrađene su i neke zadaće koje se bave roditeljima, obitelji kao osnove pravilnog društvenog razvoja svake države, a podržali su ga i dali mu najviše ocjene Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Ured predsjednika RH- kaže Zlatko Bunčec, direktor Radio Stubice, organizator izbora za Krapinsko-zagorsku županiju.

Dodaje kako je humani aspekt i učenje o tome kako pomoći onima koji nemaju, kraj svake godišnje manifestacije. Tijekom godina potpomognuto je SOS Dječje selo u Lekeniku, izgradnja dječjeg igrališta u Vukovaru, Plavi telefon, itd. Djeca, naime, na taj način svoju igru i natjecanje primaju kao važnu i veliku jer pomažu noj djeci koja nemaju roditelje, zlostavljana su i nisu sretna kao oni.

Zagorski list
NAjčitanije