Izbori 2009.: "HDZ je kreator i nositelj koalicijske liste"

Autor Ivo Šućur

Darko Medvedec
Dugo su trajali pregovori između HDZ-a i HSS-a, kojima se kasnije pridružio i ZDS sa svojim koalicijskim

Drako Medvedec.jpg

Darko Medvedec

Dugo su trajali pregovori između HDZ-a i HSS-a, kojima se kasnije pridružio i ZDS sa svojim koalicijskim partnerom HSLS-om, a konačni dogovor pretopljen je u sporazum o političkoj suradnji i zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Ovaj dokument je potpisan pred Uskršnje blagdane.

U ime OO HDZ-a Tuhelj potpisao ga je novi predsjednik Josip Kuhar, za OO HSS-a je svoj potpis stavio predsjednik Rudolf Žlender, a umjesto odsutnog predsjednika OO ZDS-a Mladena Mustaća, sporazum je parafirao dopredsjednik ZDS-a dr. Višeslav Ćuk.

Sporazumom je utvrđen omjer kandidata za koalicijskoj listi za Općinsko vijeće te kandidati za načelnika i zamjenika načelnika. Od 13 vijećničkih mjesta HDZ-u pripada 1., 2., 4., 5. i od 9. do 13. pozicije, HSS-u 3., 7. i 8., a ZDS-u 6. mjesto. Kandidata za predsjednika Općinskog vijeća dat će HDZ, koji će na 1. sjednici Vijeća biti podržan od koalicijskih partnera, kao i zamjenika predsjednika koji će biti iz redova HSS-a.

Zajednički kandidat za općinskog načelnika bit će stranački nezavisni Armando Slaviček, a za njegova zamjenika Darko Medvedec iz redova HDZ-a. Potpisu sporazuma prisustvovao je i Milivoj Škvorc, predsjednik zagorskog HDZ-a koji je čestitao potpisnicima dokumenta kojeg je, kako je istaknuo, autor i nositelj OO HDZ-a Tuhelj.

Kuhar umjesto Kolmana

Nakon što je predsjednik OO HDZ-a Tuhelj Božidar Branimir Kolman koji je niz godina vodio ovu stranku iz dijaspore (na privremenom radu u Njemačkoj – Münchenu), podnio neopozivu ostavku, na njegovo je mjesto izabran dosadašnji dopredsjednik Josip Kolar, rođen 1963. godine u Banjskoj Gorici, općina Tuhelj.

Po zanimanju je elektroničar, zaposlen u T-Comu, u sektoru za infrastrukturne radove pojedinaca za izgradnju TG Varaždin sa sjedištem u Bedekovčini.


NAjčitanije