Izložba slika Marije Čukelj

U Galeriji Lipa (u Birtiji Pod Lipom ) u Gornjoj Stubici, nakon izložbe slika Damira Medvešeka, otvorena je prodajna iz

p_648324izlozba_marija_cukelj_2007 (648 x 486).jpg
U Galeriji Lipa (u Birtiji Pod Lipom ) u Gornjoj Stubici, nakon izložbe slika Damira Medvešeka, otvorena je prodajna izložba slika Marije Čukelj Još su tu navek... stare hiže . Autorica je rođena 1953. godine, radi u zabočkoj Regeneraciji kao dizajnerica tepiha (završila je školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika).

Slikarstvom se bavi od 1985., a s izlaganjem je počela dvije godine nakon toga. Članica je nekoliko likovnih udruženja, do sada je imala 20 samostalnih i devedesetak skupnih izložbi i sudjelovala na puno likovnih kolonija. Ovo joj je treća izložba u zadnjih mjesec dana - imala je samostalnu izložbu u Krapini, u Mariji Bistrici je sudjelovala na skupnoj, da bi uslijedila ova posljednja u nizu.

Na otvaranju je Radmilo Mihajlović istaknuo da Mariju karakteriziraju čvrsti, jaki radovi, da joj se divi koliko je toga dosad napravila te da zajedno slikaju jer idu po kolonijama kao dream team - DRIM: Drago (Cvijetić), Radmilo (Mihajlović), Ivan (Čukelj), Marija (Čukelj). Sama autorica izjavila je da sa suprugom Ivanom (koji joj je na otvorenju odrecitirao i jednu pjesmu) obilazi hižice, da ih slika možda i prerealistično, ali nek´ bude tako kako je... .

Izložila je 15 ulja na platnu (inače slika još i u tehnici akvarela), a izložba će ostati otvorena do petka, 21. prosinca 2007. kad slijedi tradicionalna, Božićna skupna izložba minijatura - članova Likovne radionice Lipa Gornja Stubica.

NAjčitanije