Izniman interes za lokale u novoj bolnici

Na javni natječaj za iznajmljivanje sedam lokala u sklopu nove bolnice na Bračku javilo se 55 ponuđača. Za neke od prost

p_105176zag-bolnica-txt.jpg
Na javni natječaj za iznajmljivanje sedam lokala u sklopu nove bolnice na Bračku javilo se 55 ponuđača. Za neke od prostora poput onih predviđenih za caffe bar i trgovinu, a i kiosk ponuđene su vrlo visoke najamnine, pa je upitno imaju li one uopće ekonomsku opravdanost.

Počelo je prvo javno otvaranje ponuda za lokale koji se nalaze u sklopu nove bolnice na Bračku. Za sedam lokala koji su ponuđeni na javnom natječaju pristiglo je ukupno 55 ponuda. Najviše zanimanja, kao što se i očekivalo, izazvao je lokal 1 koji je predviđen za caffe bar. Za njega je pristiglo čak 29 ponuda!

Black&White, Tisak, Salvus...

I dok se većina ponuda kretala između 20 i 40 eura, najveća ponuda je bila čak 144,66 eura za kvadrat poslovnog prostora te 5,9 eura za zajedničke prostorije. To znači da bi ponuđač Black & White iz Trstenog vlasnice Nikoline Ilijaš mjesečno plaćao zakup veći od 6.000 eura. Od osam ponuda koje su pristigle za lokal 2 (prodavaonica tiskovina) veličine 15,2 kvadrata, najveća je bila ona tvrtke Tisak od 87,50 eura (plus 5 eura za zajedničke prostorije) po kvadratu. Za lokal 3 (specijalizirana prodavaonica za promet na malo lijekovima i medicinskim proizvodima), koji je velik 30,4 kvadrata, pristiglo je pet ponuda, a najpovoljnija je bila ona tvrtke Salvus iz Donje Stubice s 39+6 eura po kvadratu. Za lokal 4 od 15,2 kvadrata (prodavaonica poklona i suvenira), stigla je tek jedna ponuda i to iz Šibenika od tvrtke Rosa tkanina koja nudi najamninu od 20+6 eura za kvadratni metar.

Za lokal 5, također od 15,2 kvadrata, (cvjećarnica) pristigle su dvije ponude, od kojih je veća ona s 18 eura. I za lokal 6 (frizerski salon i pedikura), koji je velik 15,6 kvadrata, stigle su dvije ponude, a veća je bila ona Kozmetičkog salona Beauty iz Svetog Križa Začretja sa 17,5+6 eura.

Odgovornost komisije

I na kraju, za lokal 7 (prodavaonica mješovitom robom), čija je veličina 43,8 kvadrata, pristiglo je osam ponuda. Najviše je ponudio Mladen Mak iz Špičkovine i to 67 eura za poslovni prostor i 5 eura za zajedničke prostorije. Zanimljivo je da su četiri poznate tvrtke svoje ponude pozicionirale u samo euro i pol. Ako Konzum i Pekom nude 17 eura, Trgocentar 18, a Trgostil 18,5 eura, pitanje je kolika je zapravo ekonomska isplativost najma ovakvog prostora. Zar su četiri velike tvrtke svoje ponude za toliko promašile, a razlikuju se samo euro i pol? Treba spomenuti kako je veličina zajedničkih prostora 20,2 kvadrata.

Ponude su javno otvorene u Zelenoj dvorani pred predstavnicima ponuđača. Komisija će provjeriti da li ponude zadovoljavaju uvjete. Naravno da prednost ima ponuda s većim iznosom. Kada se konačno utvrde najpovoljniji ponuđači, tada komisija te uvjete nudi hrvatskim braniteljima koji su se javili na natječaj. Ukoliko prihvate te uvjete imaju prednost pri sklapanju ugovora. Ravnatelj bolnice dr. Ivica Balagović tek nam je kratko rekao kako je prezadovoljan s pristiglim ponudama jer ih nije toliko očekivao.


NAjčitanije