IZVIJEŠĆE SA SJEDNICE ŽUPANIJSKOG POGLAVARSTVA ODRŽANE 15. PROSINCA

Autor

U srijedu, 15. prosinca, održana je 69. sjednica Županijskog poglavarstva. Na sjednici je Poglavarstvo zaključilo, vezan

grb_zupanije.gif

U srijedu, 15. prosinca, održana je 69. sjednica Županijskog poglavarstva. Na sjednici je Poglavarstvo zaključilo, vezano uz poduzeće «Elcon» d.d., da se traži od Vlade Republike Hrvatske realizacija točke 3. Zaključka Hrvatskog sabora od 12. lipnja 2003. godine, odnosno realizacija obveze da za članice grupacije proizvođača auto dijelova, koje ukidanjem carinske povlastice gube pretežni dio poslova, predloži posebne mjere za opstanak, te da, s obzirom na značaj «Elcona» za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije, Poglavarstvo podržava aktivnosti na restrukturiranju tvrtke.

Također bez rasprave članovi Poglavarstva prihvatili su izvješće o financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za razdoblje od siječnja do rujna 2004. godine, te izvješće Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije o epidemiološkoj situaciji u 3. tromjesečju 2004. Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog Plana zdravlja KZŽ, te zaključilo da će u siječnju 2005. biti organizirana prezentacija Plana načelnicima i gradonačelnicima gradova i općina.

Prihvaćeno je izvješće o vodi za piće iz lokalnog vodovoda Marija Bistrica i Budinšćina, te se u zaključku predlaže Općinama da gospodarenje s lokalnim vodovodima povjere drugoj pravnoj osobi na temelju ugovora o koncesiji ili da za obavljanje vodoopskrbne djelatnosti pitkom vodom osnuje trgovačko društvo, te da u što kraćem roku saniraju lokalne vodovode na svom području, radi osiguranja zdrave pitke vode.

Članovi Poglavarstve na sjednici su donijeli rješenje o imenovanju članova Povjerenstva za izradu Županijskog programa djelovanja za mlade, prihvatili izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje od siječnja do studenog 2004., , kao i prijedlog odobrenja subvencija za poticanje školskog poljoprivrednog zadrugarstva.

Na sjednici je odobren zahtjev Općine Budinšćina za sufinanciranjem asfaltiranja puta do crkve i groblja u Svetom Križu u iznosu od 60 %, kao i zamolba Općine Kumrovec za sufinanciranjem asfaltiranja vinske ceste u Donjem Škrniku do Titove kleti, također u iznosu od 60 %.

Između ostalog, Županijsko poglavarstvo donijelo je Program o subvencioniranju županijske robne marke «Puran zagorskih brega», u iznosu od 20 kn po ptici, odobrilo nabavu inventara i materijala za provedbu projekta autohtonih hrvatskih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Hrvatskog zagorja u iznosu od 24.182,00 kn, odobrilo zamolbu Vesne Peroš iz Svetog Križa Začretja za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000,00 kn, kao i zamolbu Josipe Lončar iz Kumrovca za dodjelu studentske stipendije za nadarene, a djelatnicima upravnih tijela Krapinsko-zagorske županije Poglavarstvo je odobrilo isplatu nagrade za božićne blagdane u iznosu od 2 tisuće kn po zaposleniku

NAjčitanije