Jakovlje-Auto doletio na benzinsku, poginuo dječak

Autor

Sedmogodišnji Jakub Huremović poginuo je u petak navečer u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Macelj kod Inine benz

jakov.jpg

Sedmogodišnji Jakub Huremović poginuo je u petak navečer u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Macelj kod Inine benzinske postaje u Jakovlju.

Dječak je ispao iz "renaulta megane" austrijskih oznaka kojim je njegov otac, inače 33-godišnji bosanskohercegovački državljanin, sletio s ceste oko 20 sati.

U automobilu je bila četveročlana obitelj Huremović, muž, žena i dvoje djece, koja je iz Austrije putovala u BiH. Iz još neutvrđenog razloga u trenutku dok je automobil bio u lijevom, pretjecajnom traku, skrenuo je udesno na prilazni kolnik benzinskoj postaji, a potom je prešao preko trave i preletio odvodni betonski kanal.

U nekontroliranom kretanju automobil je lijevom bočnom stranom naletio na stup javne rasvjete, a zatim se prevrnuo. Nastavio je kliziti po krovu te udario u prometni znak, kantu za pijesak i u lijevu bočnu stranu "peugeota" krapinskih oznaka kojim je 37-godišnji vozač bio zaustavljen na prilaznom kolniku. Taj je pak automobil udario u dva parkirana auta, "volvo" i "mercedes".

Smrskani "megane", iz kojeg je ispao nesretni dječak i na mjestu poginuo, zaustavio se ispred glavnog ulaza u benzinsku postaju. Osim poginulog Jakuba Huremovića, stradala je i njegova trogodišnja sestra, ali srećom nije opasno ozlijeđena. Otac i majka nisu ozlijeđeni.

Zagorje.com/Večernji list

NAjčitanije