Jarnjak: Iznenađen sam lažima SDP-a

Autor

Zastupnik Ivan Jarnjak (HDZ) osporio tezu SDP-a da je bruto domaći proizvod manji od 6 %, već negdje oko 6,3%, te je nap

p_738484jarnjak (600 x 398).jpg
Zastupnik Ivan Jarnjak (HDZ) osporio tezu SDP-a da je bruto domaći proizvod manji od 6 %, već negdje oko 6,3%, te je napomenuo da su zastupnici SDP-a zaboravili reći da je budžetski deficit u ovom trenutku 3 %, a kad su preuzeli vlast od njih, on je iznosio 6,8%.



Nakon nedavne tiskovne konferencije saborskih zastupnika SDP-a u Zaboku, na kojoj su zastupnici 3. izborne jedinice Tonino Picula, Dragica Zgrebec, Miroslav Korenika i predsjednica županijskog SDP-a Sonja Borovčak govorili o aktualnim financijskim, političkim i drugim pitanjima, te pri tome rad Vlade ocijenili negativno, prilikom posjeta Loboru o toj se temi izjasio Ivan Jarnjak, saborski zastupnik HDZ-a.

-Iznenađen sam količinom netočnih, da ne kažem čak lažnih podataka, a i time da saborski zastupnici SDP-a govore tonom želje da se ne uspije. Želim napomenuti da u Krapinsko-zagorsku županiju dolaze zastupnici koji nemaju nikakve veze s njom i ne poznaju zagorsku problematiku, govore o nečemu o čemu uopće ne znaju. Kako jedan Picula može zastupati Zagorce, a uopće ne zna gdje je Zagorje- rekao je Jarnjak, pri tome osporivši tezu SDP-a da je bruto domaći proizvod manji od 6 %, već negdje oko 6,3%, te je napomenuo da su zastupnici SDP-a zaboravili reći da je budžetski deficit u ovom trenutku 3 %, a kad su preuzeli vlast od njih on je iznosio 6,8%.
-Sad im je žao što su stvoreni proračunski viškovi koji su se na taj način podijelili tamo gdje je to najpotrebnije- dodao je te napomenuo kako je državni rebalans proračuna prvi puta napravljen prije godišnjih odmora, što podrazumijeva stabilnu financijsku situaciju. Jarnjak je istaknuo i visoku, vrlo dobru ocjenu javnosti premijera Sanadera.

Kakav CT aparat

Prema posljednjim informacijama, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi neće prihvatiti kompromisno rješenje za nabavu 16-slojnog CT aparata novoj bolnici na Bračku, prema kojem bi Županija krapinsko-zagorska sufinancirala razliku, već ostaje pri tome da se nabavi 4-slojni, budući da 16-slojni aparat već postoji u bolnici u Krapinskim Toplicama.

-Sada mi na 10 km zračne linije hoćemo još jedan takav uređaj, a mene uvjeravaju da cijela Mađarska ima 4 aparata. Tih nekoliko pacijenata godišnje mogu bez problema koristiti aparat u Krapinskim Toplicama- rekao je Ivan Jarnjak. Zagorski zastupnik HDZ-a umjesto kupovine još jednog 16-slojnog CT aparata predlaže prihvaćanje odluke nadležnog Ministarstva da se kupi planirani 4-slojni aparat koji će prema njegovim riječima zadovoljavati potrebe stanovništva, a da se dodatni novci usmjere na kupovinu aparata za magnetsku rezonancu.

–Podaci govore da ljudi iz KZŽ koji odlaze na magnetsku rezonancu u Zagreb plaćaju otprilike 5 milijuna kuna za taj trošak- dodao je Jarnjak te napomenuo kako je Vlada održala obećanje i raspisala natječaj za opremanje nove bolnice na Bračku, a do sada se prijepornim pokazao samo kakav CT aparat kupiti.

-Meni osobno je prihvatljivo ako Županija želi platiti razliku, ali Županija mora razmišljati onda i o sebi, na koje način troši novce poreznih obveznika, umjesto da im osigura još jedan aparat- govori Jarnjak.
NAjčitanije