Javna rasprava u sklopu projekta projekta „Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području”

Autor zagorje.com

Kroz raspravu su se sudionici dotakli izazova i problema s kojima se susreću Udruge u provedbi projekata i u obavljanju njihovih aktivnosti

WhatsApp Image 2021-07-16 at 11.13.30.jpeg

Proteklog tjedna održana je javna rasprava u sklopu projekta „Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području”. Na javnoj raspravi sudjelovali su predstavnici Udruge mladih Feniks kao nositelji projekta, predstavnik Općine Radoboj, Alen Strahinec koji je predstavio projekt „Aktivni nakon 65-e“, predstavnica LAG-a Vallis Colapis, Martina Marušić Britvec, koja je predstavila projekt „Godine nisu važne“, predstavnica Udruge osoba s invaliditetom KZŽ, Zdenka Valjak, koja je predstavila projekt „Prilika za bolji život“ i predstavnici Udruga umirovljenika Marija Bistrica, Đurđica Furjan, Udruga umirovljenika Gornja Stubica, Stjepan Boronjek, Udruga umirovljenika Stubičke Toplice, Barica Pasanec. Predstavnici Udruga umirovljenika predstavili su rad svojih udruga.

Kao gosti prisustvovali su korisnici projekta Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području. Javna rasprava protekla je u ugodnom okruženju i pozitivnom ozračju. Raspravljalo se o temama: Utjecaj programa Zaželi na prevenciju socijalne isključenosti te Prilike i mogućnosti za prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba na području Hrvatskog Zagorja.

Kroz raspravu su se sudionici dotakli izazova i problema s kojima se susreću Udruge u provedbi projekata i u obavljanju njihovih aktivnosti. Sudionici su razmijenili informacije i iskustva što će svima doprinijeti u njihovom daljnjem radu.

Projekt Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području provodi se od studenog 2020. godine s ciljem uključivanja 20 žena s područja Krapinsko-zagorske županije i okolice na tržište rada, kako bi umanjili rizik od siromaštva te ublažili negativne posljedice nezaposlenosti. Nadalje, cilj je i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost krajnjih korisnika, odnosno osoba starije životne dobi, nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju. U 6 mjeseci pružanja usluga, istima smo obuhvatili oko 160 krajnjih korisnika.

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.857.319,59 kuna.

NAjčitanije