Jezerinac pozdravio Bandića sa propovjedaonice

Autor


MARIJA BISTRICA – U nedjelju je u Mariji Bistrici održano 17. hodočašće hrvatske vojske i policije na kojemu se

vojno01.jpg


MARIJA BISTRICA – U nedjelju je u Mariji Bistrici održano 17. hodočašće hrvatske vojske i policije na kojemu se okupilo 15 tisuća vjernika, od čega je 2.500 tisuće vojnika, policajaca , pripadnika hrvatskih postrojbi, Hrvatske vatrogasne zajednice i gostiju iz BiH bilo u uniformama.

Prije početka misnog slavlja, okupljenima su se obratili izaslanik ministra obrane - državni tajnik Željko Goršić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

« Na pragu ulaska u Europsku uniju trebamo ostati dostojni čuvari povijesti naše domovine, a samo ljudi dostojni Boga mogu očuvati te vrijednosti «, naglasio je Karamarko.

Jezerinac protiv zakona o umjetnoj oplodnji
Svečano misno slavlje predvodio je vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac, a koncelebrirao mu je i madžarski vojni biskup Laszlo Biro, kao i ravnatelj Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva brane BiH Tomo Knežević. Jezerinac je podsjetio kako se ovih dana u našem tisku isticala bolna činjenica hrvatskog društva - bijela kuga, navodeći depopulaciju kao jedan od najvećih problema suvremene Hrvatske.

«Umjetna oplodnja ne može ni približno riješiti ovaj problem. Crkva se nikada neće pomiriti s takvim zakonom, jer je on s Crkvom neprihvatljiv. Za nas je dijete od začeća čovjek u pravom smislu riječi i nikakav drugi zakon ne slaže se s Božjom voljom. Podupiremo svako nastojanje liječnika da pomognu bračnim parovima da dođu do djeteta, pri čemu ne možemo prihvatiti način da se dođe do djeteta pod svaku cijenu pa čak i uništiti trovanjem drugih zametaka «, rekao je vojni ordinarij Jezerinac. Biskup je istaknuo i da ako želimo izgraditi Hrvastku, ona mora niti izgrađena na sigurnim temeljima.

Bandić u prvome redu
« Da parafraziram blaženog Alojzija Stepinca, jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece. Stoga, je jedno jasno: bez brojnih čestitih obitelji neće biti u mogućnosti da opstane i da preživi ovaj narod», zaključio je Jezerinac.

Nakon završetka euharistijskog slavlja i zajedničkog objeda u Vojnom taboru unutar centralnog šatora, poslijepodne su vojnici i policajci obilazili postaje Križnoga puta.

Na hodočašću je političku kremu predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je izbjegao novinarsko pitanje o svojoj predsjedničkoj kandidaturi, govoreći kako hodočašće nije mjesto za takve teme. Pripomenimo i da je biskup Jezerinac posebno pozdravio Bandića sa propovijedaonice.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije