Još jedan Zagorec završio iza rešetaka! Policija objavila detalje

policija

U petak 7. srpnja 2023. godine, oko 11,15 sati, Maretiću, tijekom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin, piše zagorska policija.

''Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,64 promila te da je upravljao vozilom ne koristeći sigurnosni pojas. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 45-godišnjak već više puta pravomoćno kažnjavan za iste prekršaje, odnosno kako je recidivist najtežih prometnih prekršaja, a također je prilikom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona 45-godišnji vozač je uhićen, smješten u službene prostorije policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199.st.2. i čl.163.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također je od 45-godišnjaka, uz potvrdu, privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak.U subotu, 8. srpnja 2023. godine, u prijepodnevnim satima, 45 godišnji vozač priveden je Općinski sud u Zlataru, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od osam dana te je sproveden u zatvor u Zagrebu.'' – piše u objavi PU krapinsko zagorske.