Još osam milijuna kuna za razvoj seoskog turizma

Autor

Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka zadužen za selektivne oblike turizma i sustav turističkih zajednica

kola.jpg

Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka zadužen za selektivne oblike turizma i sustav turističkih zajednica Robert Bačac krajem prošlog tjedna boravio je u cjelodnevnom radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji.

S pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo županije Sinišom Hajdašem Dončićem posjetio je nekoliko objekata selektivnog oblika turizma; vinotočje «Vuglec» iznad Krapinskih Toplica, seosko domaćinstvo «Trsek» u Desiniću te vinotočje «Pod Taborom».

Kako bi se što više poticalo razvoj selektivnog turizma Ministarstvo je osiguralo dodatnih osam milijuna kuna pa se u 2005. godini neće sufinancirati samo usluge arhitekata, kao što je bilo najavljeno, već i usluge uređivača krajobraza te dekoratera interijera. Pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka najavio je i izmjenu zakona o turističkim zajednicama.

Ministarstvo će u 2005. godini financirati samo županijske turističke zajednice, dok će gradske i općinske morati finanirati jedinice lokalne samouprave. Ukoliko one to neće moći neke će se turističke zajednice morati ugasiti ili će se pak više susjednih spojiti u jednu i dijeliti troškove rada.

Pomoćnik ministra Robert Bačac svoj posjet Krapinsko-zagorskoj županiji završio je u Termama Tuhelj, gdje je završeno tematsko uređivanje 40 soba, razine onih sa četiri zvjezdice.

NAjčitanije