Josip Sudec i HSU u borbi za više novca Zagorju

Autor

Josip Sudec, saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika treće izborne jedinice, podnio je tri amandmana na prijed

p_161793alpe_000000736653Large.jpg

Josip Sudec, saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika treće izborne jedinice, podnio je tri amandmana na prijedlog državnog proračuna za 2006. godinu, a koji se odnose na Krapinsko-zagorsku županiju.


Prvi od njegova tri amandmana je da se planirani iznos za održavanje županijskih cesta, koji je za 2005. godinu iznosio tri milijuna i 526 tisuća kuna, a sada je još smanjen, poveća na tri milijuna i 878 tisuća kuna. Uz to, Sudec traži da se planirani iznos za razvoj vodoopskrbe u Krapinsko-zagorskoj županiji od 18 milijuna kuna poveća na 56 milijuna, kako bi se kroz pet godina riješio program razvitka vodoopskrbe u ukupnom planiranom iznosu od 280 milijuna kuna.

U svojim amandmanima Sudec je također zatražio da se poveća iznos za nabavu opreme za novu zagorsku Opću bolnicu sa deset na pedeset milijuna kuna, kako bi se kroz tri godine bolnica kompletno opremila sa novom opremom čija je ukupna vrijednost procijenjena na 165 milijuna kuna.

Zatražio je i da se u 2006. godini osigura trideset milijuna kuna, od potrebnih devedeset za izgradnju nove državne ceste od Zaboka do Krapine.

Doktor znanosti dr.sc.Josip Sudec rođen je 9. ožujka 1936. u Oštricama (Novi Marof – Hrvatska). Završio Pravni fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirani pravnik; umirovljenik).

NAjčitanije