Juniori Pregrade prvaci, a kadeti viceprvaci županije

Juniori Pregrade.jpg

NK Pregrada je odlično organiziran i stabilan klub koji puno pažnje posvećuje omladinskom pogonu. Vidljivo je to i na rezultatima mladih nada kluba. Tako su juniori ove sezone prvaci, a kadeti viceprvaci županije. Zajedničkim snagama tako su izborili plasman u 3. NL-središte u nadolazećoj sezoni. Uprava kluba na čelu sa samozatajnim i ambicioznim predsjednikom Denisom Burićem odlučila ih je podržati i tako će se juniori i kadeti Pregrade natjecati s vršnjacima iz pet županija koje čine Nogometno središte Zagreb.


Ovi rezultati nisu slučajni. Pripreme se ove dvije momčadi započele u teškim zimskim uvjetima 1. veljače, kako bi što spremnije dočekale početak sezone.
Nakon što su u jesenskom dijelu juniori Pregrade bili prvaci skupine A, izborili su nastup u ligi za prvaka NS KZŽ lige juniora. U 14 kola imali su omjer od 12 pobjeda i 2 poraza uz gol razliku 83:13. Imali su i najbolji napad i najbolju obranu. Predvodio ih je prvi strijelac lige Borna Krizmanić s 33 pogotka, Renato Juranić pridružio je 15, a David Deanović 12 golova.

Juniore Pregrade vodio je već legendarni Josip Golubić, koji je već osvajao naslove prvaka sa seniorima, te mlađim i starijim pionirima kluba, što je pravi raritet, ali i dokaz njegove vrijednosti. Pod njegovim vodstvom ovaj sjajan rezultat su ostvarili: Borna Krizmanić, Mateo Ščuric, Dorijan Martinko, Leonardo Šorša, Matija Križanec, Borna Kušar, David Deanović, Mario Miklaužić, Borna Vešligaj, Jan Zdolc, Matija Gorup, Frano Alilović, Renato Juranić, Mateo Hriberski, Niko Špoljar, Sven Golubić, Danijel Družinec, i David Lovrenščak. Za ovaj uspjeh od strane NS KZŽ igrači su nagrađeni medaljama i peharom.

Kadetska momčad osvojila je drugo mjesto I. NS KZŽ-kadeti. Bolji od njih bio je samo Gaj Mače, uvjerljvi prvak kadetske lige. U 21 utakmici kadeti Pregrade imali su omjer od 16 pobjeda i 5 poraza, uz gol-razliku 110-21. S 38 golova predvodio ih je prvi strijelac lige David Lovrenščak, Borna Štrok pridružio je 12, a Sven Golubić i Marcel Šrbec po 8 golova. Kadete je vodio Boris Cesarec, a boje momčadi branili su: Niko Špoljar, Ivan Karažija, Luka Golec, Sven Golubić, Danijel Družinec, Viktor Karažija, Jurica Golubić, David Lovrenščak, Karlo Vrhovski, Igor Vincelj, Patrick Zubak, Matija i Jasmin Javorić, Marcel Gabriel Šrbec, Nikola Filipčić, Martin Kolarec i Borna Štrok. Četiri kadeta: Niko Špoljar, Sven Golubić, Danijel Družinec i David Lovrenščak branili su boje kadeta i boje juniora.


Po svemu sudeći za budućnost nogometa u Pregradi nema straha. Ulog u omladinski pogon, najbolji je ulog. Vodstvo NK Pregrada to je i prepoznalo i ovo nisu slučajni rezultati, već plodovi napornog i kvalitetnog rada.