Kandidati za načelnike biju bitku i za Humplin?

Autor


Hum na Sutli još uvijek trese predizborna groznica. Nakon što su prošle nedjelje ponavljani izbori u Prišlinu, a na os

humplin.jpg


Hum na Sutli još uvijek trese predizborna groznica. Nakon što su prošle nedjelje ponavljani izbori u Prišlinu, a na ostalim biračkim mjestima glasači apstinirali, drugi krug održat će se tek iduće nedjelje.


Glavno pitanje uoči tog drugog kruga je tko će od preostale dvojice kandidata - hadezeovca Dragutina Bračuna i nezavisnog Zvonka Jutrišu zadobiti povjerenje glasača aktualnog načelnika haesesovca Božidara Brezinščaka Bagole i Đurđe Mesarić.

Svađe u HSS-u

U utorak su u Humu na Sutli svoj sastanak održali haesesovci i odlučili svoje članstvo savjetovati da svoj glas u drugom krugu daju Zvonku Jutriši. No, sastanak je imao i svoju predigru. Naime, prvi predsjednik HSS-a u Humu na Sutli Bojan Podhraški oštro je napao svog predsjednika i aktualnog načelnika Brezinščaka Bagolu.

- Imati dva načelnička mandata zaredom i u trećem doživjeti takav poraz to je zaista sramota i za Božidara Brezinščaka Bagolu, ali i za cijeli humski HSS. Najmanje što bi Bagola trebao učiniti kao moralni čin jest da ponudi svoju ostavku, no on je ne želi dati. Bagola i njegovi ljudi Joža Debeljak i Josip Podhraški nakon ovih izbora veliki su uteg humskom HSS-u. Zbog njihove tvrdoglavosti, HSS u Humu na Sutli posve će potunuti. Bagola nikako nije rješenje, kad je sad izgubio, tko će za njega teg glasati za četiri godine - rekao nam je Podhraški dodavši kako je to sve “skresao” i Bagoli u lice, no slabe koristi od toga. Bagola i nakon katastrofalnog poraza želi ostati predsjednik. I dok su se haesesovci već opredijelili za Jutrišu, Đurđa Mesarić rekla nam je kako će oni svoju odluku kome se prikloniti donijeti tek za koji dan.

Odlučuje Vijeće

Da političke strasti u Humu na Sutli ne miruju pobrinuli su se i kuloari koji naveliko bruje kako su se dva kandidata za drugi krug Bračun i Jutriša već unaprijed dogovorili za svoja uhljebljenja. Naime, priča se kako će pobjednik profesionalno biti načelnik općine, dok će poraženom pripasti direktorsko mjesto u Humplinu. No, i Jutriša i Bračun kažu kako se uopće nisu ni javili na raspisani natječaj i kako su im sada glavna preokupacija izbori i oba vjeruju u pobjedu.

Predsjednik Nadzornog odbora Humplina Rajko Jutriša rekao nam je kako se na raspisani natječaj, čiji je rok već prošao, javila samo jedna osoba iz Samobora. “U ponedjeljak će biti otvorena molba tog kandidata i vidjet ćemozadovoljava li uvjete, a konačni izbor prepustit ćemo Općinskom vijeću. Upravo u toj činjenici neki vide mogućnost da se gubitnik ipak nađe u direktorskoj fotelji koja se sada opasno trese i direktoru Humkoma, esdepeovcu Ivanu Očku.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije