KARDINAL BOZANIĆ POZVAO NA MOLITVU

Autor

Kardinal Bozanić zajedno s četrdeset najmlađih svećenika i đakona posjetio je jučer Papino rodno mjesto Wadowice, gdje j

papa_moli_siroka.jpg

Kardinal Bozanić zajedno s četrdeset najmlađih svećenika i đakona posjetio je jučer Papino rodno mjesto Wadowice, gdje je predvodio misno slavlje.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike svoje nadbiskupije i cijele domovine na zauzetiju molitvu za papu Ivana Pavla II., javila je Ika.

Prateći vijesti o vrlo teškom zdravstvenom stanju poglavara Katoličke crkve, kardinal Bozanić taj je poziv uputio iz Poljske, gdje se nalazi od utorka na duhovno-studijskom putovanju.

Kardinal Bozanić zajedno s četrdeset najmlađih svećenika i đakona posjetio je danas Papino rodno mjesto Wadowice, gdje je u tamošnjoj crkvi predvodio misno slavlje te sve nazočne pozvao na molitvu za Papu, rečeno je u Uredu zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

Wadowice su zadnja postaja sudionika duhovno-studijskog putovanja predvođenih zagrebačkim nadbiskupom, nakon čega se vraćaju u Hrvatsku.

Kardinal Puljić poziva na molitvu

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u povodu teškog zdravstvenog stanja Pape Ivana Pavla II pozvao je u petak sve katolike i sve ljude dobre volje na molitvu za zdravlje Svetog Oca.

U poruci kardinala Puljića koju je prenijela Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine (KTA), vrhbosanski nadbiskup podsjeća da katolici ali i svi drugi ljudi u BiH duguju posebnu zahvalnost Ivanu Pavlu II za svu iskazanu blizinu u teškim danima rata i poraća kao i za njegovo trajno zauzimanje za mir u toj zemlji.

"Svoju blizinu i svoju ljubav prema Crkvi i svim ljudima u BiH pokazao je (Papa) na poseban način svojim pohodima Sarajevu i Banjoj Luci pozivajući nas na oprost i izgradnju trajnog i pravednog mira. Neka naše iskrene molitve budu naš znak zahvalnosti i ljubavi prema Papi koji ljubi Boga i čovjeka", stoji u poruci kardinala Puljića.

Recimo i to da postoji jedna uzrečica u Vatikanu o nasljeđivanju papinskog položaja, a otprilike glasi: "Oni koji govore, ne znaju. Oni koji znaju, ne govore."

NAjčitanije