Kino pleše vol.2

Autor zagorje.com

U petak Zelenoj dvorani predstavlja se plesni kolektiv ŠKVADRA.

Kino pleše vol.2 4.jpg

U petak, 18. veljače u Zelenoj dvorani nastavlja se drugi krug projekcija naziva KINO PLEŠE u kojoj će biti predstavljen plesni kolektiv ŠKVADRA.

Na programu su kratki filmovi nastali kao odgovor na karantenu i nemogućnost nastupa kolektiva pred publikom, nedostatku prostora za umjetničko istraživanje i rad te plesno i dramski razrađenih filmova kojima se analizira svakodnevica.

Nakon projekcije slijedi razgovor s članovima ŠKVADRA kolektiva.

KINO PLEŠE vol. 2 - ŠKVADRA

Petak, 18.2. u 20 h

Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok

Ulaz slobodan

BAZENU PO DOMA, 4'

Inspirirani materijalima iz predstave Bazen, Škvadra slaže kratki plesni film.

Karantena se u proljeće 2020. odužila, a naša potreba za nastavkom rada više nije mogla čekati. Odlučujemo se na zajednički rad plešući za kameru i stvarajući koreografiju montažom videa i teksta.

Ples i video: Anđela Bugarija, Ema Crnić, Margareta Friniger, Marta Habulin, Gendis Putri Kartini, Eva Kocić, Ema Kani, Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač

Koncept i montaža: Ema Crnić

 

PIEROTTIJEVA 11, 15 '

Kratki film ‘’Pierottijeva 11’’ produžetak je Škvadrinih radova na temu nedostatka prostora za umjetnički rad u Zagrebu. Snimljen u prostorima AKC Medike u razdoblju nakon zagrebačkog potresa i netom nakon najstrože i najduže korona karantene u Hrvatskoj 2020.

AKC Medika je jedan od posljednjih gradskih prostora koji je otvoren za susrete ljudi nezavisne umjetničke scene, osiguravajući mladima alternativni kulturni sadržaj i umrežavanje. Bez lokalne podrške, i taj prostor se ubrzano gasi i nestaje.

Ovaj film posvećujemo svom onom vremenu koje smo proveli u Medici, u potrazi za sigurnošću i slobodom, za prostorom u kojem možemo raditi i dijeliti našu umjetnost.

Koreografija i izvedba: Anđela Bugarija, Marta Habulin, Ema Kani, Ema Crnić, Eva Kocić, Gendis Putri Kartini,

Una Štalcar-Furač, Šimun Stankov, Margareta Firinger

Glazba: Ana Kovačić, Karlo Lugarić, Luka Čapeta

Kamera i montaža: Karla Kocić, Roland Rostohar

Produkcija: UO Škvadra (u suradnji s AKC Medika)

 

NA PLAŽI PO DOMA

Serijal „Na plaži po doma“ čine 4 kratka filma koji su nastali u suradnji UO Škvadre s redateljem Aleksandrom Švabićem, snimateljicom i montažerkom Karlom Kocić i glazbenikom Ruaraidhom Osborneom. Atmosfera filmova polazi od ironičnog, humorističnog i romantiziranog pristupa ljudskim aktivnostima koje ponekad prepoznajemo kao besmislene, ali i inspirativne za izgradnju materijala za kameru. Plesna i dramska razrada filmova polazi iz motiva i situacija koje su karakteristične za pripremu odlaska na more odnosno odlaska u idilu međutim one zapravo stvaraju osjećaj emocionalne nelagode, stresa i nervoze prije željene idiličnosti. Serijal čine filmovi „Krema“, „Kada“, „Pa(r)kiranje“ i „Vrućina“.

 

KINO PLEŠE termini:

 

Kino pleše vol. 2  (Škvadra) – Petak, 18.02.2022. u 20 h

Kino pleše vol. 3 (BADco.) – Petak, 18.03.2022. u 20 h

Kino pleše vol. 4 (Inkluzivni program) – Petak,8.04.2022. u 20 h

 

Kuratorica filmskog programa je izvedbena umjetnica Margareta Sinković.

 

 

Program je potpomognut sredstvima zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra i Krapinsko zagorske županije.