Kolar o brzoj cesti Varaždin - Krapina: ‘Danas sam deveti puta službeno pozvao ministra Butkovića u Zagorje’

Autor zagorje.com

Župan je nezadovoljan što dvije županije nemaju istu dinamiku provedbe tog projekta

19.JPG

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak je, boraveći u Varaždinskoj županiji, najavio početak radova na brzoj cesti Varaždin – Ivanec – Krapina.

Danas se na njegovu izjavu osvrnuo župan Željko Kolar. - Stvarno sam oduševljen i zadovoljan što ministar Butković kao ministar prometa, mora i infrastrukture i potpredsjednik Vlade ima tako sjajne odnose sa županom Stričakom iz Varaždinske županije. Jako sam zadovoljan što je raspisan natječaj za radove brze ceste Varaždin – Krapina. Međutim, ima jedan mali problem, a to je što sam ja ministra Butkovića 8 puta pozvao u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji sa željom da imam još bolje odnose s njim nego što ima moj kolega župan Stričak, iako znam da to iz određenih razloga nije moguće. Međutim, vrlo sam nezadovoljan iz razloga što nemamo istu dinamiku provedbe tog projekta – komentirao je Kolar.

Pita se kako je moguće da ‘ovdje imamo već natječaj za izvođenje radova, a na području KZŽ, gle čuda, nemamo još spremnu niti projektnu dokumentaciju?’ - Štoviše, još nismo definirali niti kojom dionicom će ići brza cesta Krapina – Varaždin. Pa eto, ja deveti puta, službeno, u najboljoj vjeri, želji, volji za zajedničkom suradnjom pozivam ministra Butkovića da sjednemo, izdefiniramo dionicu brze ceste koja prolazi Krapinsko – zagorskom županijom i da se ubrza proces samog projektiranja i dobivanja dozvola te da se u što kraćem roku raspiše natječaj za izvođenje brze ceste Varaždin – Krapina, odnosno Krapina – Varaždin i na području Krapinsko – zagorske županije. S obzirom da je jučer ministar izjavio da mu je to prioritet, onda bez građevinske dozvole ne možemo niti započeti radove. Pa eto, ja pozivam ministra u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji i da zajedničkim snagama dođemo do toga da raspisujemo natječaj za izvođenje radova na području naše županije – pozvao je Kolar.

Na novinarsko pitanje kuda bi ta cesta išla, komentirao je da je to pitanje za milijun dolara. - Bilo je 5 dionica koje su se razmatrale, ostale su dvije, jedna koja ide preko Jesenja za Krapinu i jedna koja ide preko Svetog Križa Začretja. Mi smo naš stav izrazili, da se Krapina ne bi smjela zaobići kao što se zaobišla s prugom, no mi smo u izradi Prostornog plana KZŽ i ne mislim čuvati dva koridora. Moramo sjesti i donijeti konačnu odluku da bi se moglo ići u izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova. Tu je potreban kompletan stručni tim Hrvatskih cesta, direkor Škorić, ministar Butković, gradonačelnici i načelnici iz općina i gradova KZŽ preko kojih bi brza cesta morala ići. Danas je iz mog kabineta otišao devet poziv ministru i vjerujem da ćemo se uskoro sresti na području KZŽ u službenom radnom posjetu – zaključio je Kolar.