Končevski: 'Ovu HSS-ovu pljusku SDP je u potpunosti zaslužio'

Autor ik

Uz šaljivu ilustraciju, čelnik Hrvatskih laburista objavio je na svojoj facebook stranici svoj osvrt na sinoćnju odluku HSS-a da podrži HDZ-ovu Vladu.

kuglja

Predsjednik Hrvatskih laburista, Zabočanin Tomislav Končevski, na svojoj se službenoj facebook stranici očitovao o sinoćnjoj odluci HSS-a da će podržati Andreja Plenkovića i njegov HDZ u sastavljanju Vlade.

„Odluka HSS-a da njihovih petero zastupnika podrži HDZ-ovu Vladu nimalo me nije iznenadila. Opće je poznato da je riječ o trgovačkoj stranci koja sa svakim novim mandatom 'okreće novi smjer', a redovito u pravcu vladajuće političke opcije. HSS-u su jednako dobri bili i Ivica Račan, i Ivo Sanader, i Zoran Milanović i sada Andrej Plenković. No, iako me nije iznenadilo to Beljakovo 'okretanje novog smjera' iznenadilo me čuđenje vodećih ljudi SDP-a, koji su još 11. rujna na izborima platili svoj eksperiment s HSS-om. Dakako, koaliranje s HSS-om zasigurno nije bio jedini, niti glavni razlog što je Narodna koalicija izgubila izbore, ali je građanima bila još jedna potvrda SDP-ovog odmaka od ljevice, zbog čega i Hrvatski laburisti nisu bili dio te tzv. Narodne koalicije. Tom neprirodnom koalicijom SDP je izdao svoje tradicionalne, Račanove ideale, ali i svoje redovite birače, tako da je ovu HSS-ovu pljusku SDP u potpunosti zaslužio“ napisao je Končevski.

Podsjetimo, na parlamentarnim izborima u studenom prošle godine Tomislav Končevski u III. je izbornoj jedinici bio šesti na listi koalicije Hrvatska raste, predvođene SDP-om, te je tako osvojio saborski mandat. Za nedavne prijevremene parlamentarne izbore SDP je odlučio na izbore izaći u koaliciji s HNS-om, HSS-om i HSU-om, bez Laburista, koji su na izbore potom izašli sami, ne osvojivši pri tom niti jedan mandat.

NAjčitanije