Krapinske Toplice: Sigurniji promet kroz centar

Veliko raskrižje u centru Krapinskih Toplica, gdje se spajaju Toplička i Zagrebačka ulica, zbog svoje složenosti zahtije

p_654633policajac_kazna1.jpg
Veliko raskrižje u centru Krapinskih Toplica, gdje se spajaju Toplička i Zagrebačka ulica, zbog svoje složenosti zahtijeva dodatnu opreznost vozača. Ipak, dovoljno je da se na cesti iza Konzuma, radi dostave, zaustavi barem jedan kamion, pa da spomenuto raskrižje postane posve nepregledno i opasno.

Kako su se takve situacije prečesto dešavale, toplički kontakt policajac Robert Hršak bio je prisiljen krenuti u akciju.

Obostrano razumijevanje

-To je bio jedan od prvih projekata kojeg sam pokrenuo od svog dolaska na mjesto policajca u zajednici u Krapinskim Toplicama. Na ovaj problem ukazivali su mi brojni građani, no ja sam to i sam primijetio, da se iza Konzuma nekad parkira i po nekoliko kamiona zbog čega je bilo zaklonjeno raskrižje, prometni znakovi, pješački prijelaz, tako da je gotovo bilo onemogućeno odvijanje prometa.

Naime, kako nisu imali prikladno mjesto za parkiranje, mi smo poslali dopis Konzumu, na kojeg se odazvala direktorica za ovo područje. S njom je dogovoreno da bi se išlo u proširenje parkirališta, pri čemu je dobru volju pokazala i Općina, koja je dopustila da se sruši jedno drvo iza Konzuma kako bi se napravilo parkiralište –rekao je policajac Hršak dodavši kako je, nakon što je uređeno parkiralište, dogovoreno da se, u slučaju da dođu dva ili više kamiona istovremeno, dok jedan vrši istovar, drugi parkiraju na autobusnom kolodvoru.

No, iako su se stvari pokrenule na bolje, građani i vozači trebat će se još malo strpjeti da se svi vozači brojnih dobavljača naviknu i upoznaju s novim načinom, odnosno, pravilima dostave u toplički Konzum, kako bi to izrazito frekventno raskrižje postalo još sigurnijim za promet.


NAjčitanije