Krapinsko-zagorska županija jedna od najljepših u Hrvatskoj

Na završnoj svečanosti dodjele priznanja u akciji ocjenjivanja uređenosti mjesta i okoliša Krapinsko-zagorske županije p

p_895450stubaki_park.jpg
Na završnoj svečanosti dodjele priznanja u akciji ocjenjivanja uređenosti mjesta i okoliša Krapinsko-zagorske županije pod nazivom «Zeleni cvijet», koja se održava u sklopu velike akcije Hrvatske Turističke zajednice «Volim Hrvatsku», u Restoranu Zelenjak u Kumrovcu održana je podjela nagrada i priznanja najuspješnijima.

Na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici Županije, gradova, općina, muzeja, osnovnih škola, dječjih vrtića i turističkih zajednica, te nagrađeni, više je puta istaknuto kako je Krapinsko-zagorska županija jedna od najljepših u Hrvatskoj te kako njenu prirodnu ljepotu treba iskoristiti u daljnjoj turističkoj promidžbi.

Stubakima i najljepši park

Najljepšim zagorskim gradom i ove je godine proglašena Donja Stubica iza koje slijede Klanjec i Krapina. Najljepše manje mjesto su Stubičke Toplice koje su ove godine na nivou Hrvatske u svojoj kategoriji zauzela također prvo mjesto, a slijede Marija Bistrica i Tuhelj. Najuređenija ulica u Zagorju je Ulica Augusta Šenoe u Klanjcu, najljepši park je Park Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama, a najuređeniju javnu plažu imaju Terme Jezerčica u Donjoj Stubici. Prvo mjesto za najljepši i najoriginalniji suvenir osvojio je «Majsecov žakljec» iz Donje Stubice, a u kategoriji najbolje turističke ponude najbolji je bio donjostubički Majsecov mlin.

Pernjek, Margetić i Svažić su naj, naj

Najboljim zagorskim turističkim djelatnicima u akciji «Čovjek ključ uspjeha» proglašeni su, Đurđica Pernjek, zaposlenica krapinskog komunalnog poduzeća «Krakom», Mario Margetić, kuhar u Restoranu Kapelščak u Stubičkim Toplicama i Ernest Svažić, voditelj prodaje i marketinga u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

Novčane nagrade u rasponu od dvije do pet tisuća kuna uručene su pak djeci, najuspješnijim sudionicima za likovni ili literarni rad na temu «Lijepa naša Hrvatska». U kategoriji vrtića najuspješniji je bio donjostubički dječji vrtić «Bubamara», u među osnovnim školama OŠ «Antuna Mihanovića» iz Petrovskog i OŠ «Viktora Kovačića» iz Huma na Sutli.


NAjčitanije