Krapinsko-zagorska županija na Interfilmu u Berlinu

Autor

Krapinsko-zagorska županija predstavit će svoju kulturnu i turističku ponudu na 23. Interfilmu u Berlinu, najprestižnije

p_725379bastina_velika.jpg
Krapinsko-zagorska županija predstavit će svoju kulturnu i turističku ponudu na 23. Interfilmu u Berlinu, najprestižnijem međunarodnom festivalu kratkometražnog filma koji ove godine traje od 6. do 11. studenoga.

O predstavljanju županije govorili su županica Sonja Borovčak, direktor ZARA-e i koordinator prezentacije, Siniša Hajdaš Dončić, direktorica Termi Tuhelj, Ivana Kolar i Ernest Svažić, predstavnik Termi Jezerčica.

Naime, na Interfilmu čije projekcije dnevno posjećuje oko 10.000 gledatelja, svake se godine predstavlja jedna svjetska regija, a zahvaljujući Tabor Film Festivalu ove godine tu prigodu ima Krapinsko-zagorska županija. Zajedničkim marketinškim nastupom Županije, ZARA-e, Muzeja Hrvatskog zagorja, Gokula te Termi Jezerčica i Termi Tuhelj još će se jednom prikazati važnost prožimanja kulture i turizma, a time i gospodarstva uopće.

Ponuda kulinarskih specijaliteta i naša vina kušat će se na uvodnoj i završnoj večeri. Predstavnici termi, uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj, imaju dogovorene poslovne susrete s najvećim turoperaterima, a dodajmo još da će se u okviru specijalnog programa predstaviti 8 filmova s Tabor Film Festivala.

Kad smo kod TTF-a, spomenimo kako je ekipa festivala gostovala na jednom od najvećih europskih kratkometražnih filmskih festivala, Uppsala Film Festivalu. Turneja po europskim festivalima nastavlja se u već spomenutom Berlinu gdje će se publici predstaviti s dva programa. Prvi program čine provjereni naslovi zagrebačke škole animacije, dok se drugi program sastoji od recentnijih kratkometražnoh filmova od kojih je većina prikazana u konkurenciji Tabor Film Festivala.

Zagorje.com
NAjčitanije